Rolerkoster u Subotici: Sedam golova, tragične intervencije golmana, Spartak uzeo Kolubari plej-of (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.22. | 18:11

Spartak imao prednost od dva gola, Kolubara izjednačila, ali Tošeski doneo trijumf Golubovima – 4:3

Da je bilo velikog kvaliteta – nije. Ali zato uzbuđenja u Subotici ovog popodneva nije manjkalo. Kroz pravi rolerkoster prošli su igrači Spartaka i Kolubare, međusobno se čašćavali, već dobijeni meč domaći tim nije uspeo da privede kraju. Na kraju je pogotkom Tošeskog u sudijskoj nadoknadi Spartak stigao do pobede, ostavivši ekipu Dejana Đurđevića bez teoretske šanse da se domogne plej-ofa – 4:3.

Spartak i pored pobede izvojevene na mišiće neće biti u društvu najboljih srspkih klubova, što je posledica tragične forme u poslednjih mesec dana. Ali donekle su se iskupili Plavi Golubovi, pošto su želeli da se trijumfom ispišu iz osnovnog dela prvenstva. Nisu poklekli ni kada je Kolubara povela, ni kada su Lazarevčani stigli dva gola zaostatka. Prihvatili su igru sa mnogo rizika, odgovorili na ofanzivu Kolubare i dočekali pogodak Toševskom u samom finišu meča.

Izabrane vesti

Pričaće se o golovima Nemanje Nikolića, kao i dobrim ostvarenjima Lazara Tufegdžića i Uroša Đuranovića. Ali košmaran dan imali su golmani, Mišo Dubljanić i Dejan Stanivuković.

Čuvar mreže Spartaka pružio je jednu od najslabijih partija od kada brani u elitnom rangu. Očajno je procenio let lopte u 35. minutu i praktično poklonio pogodak Stefanu Marjanoviću kome je ostalo samo da se pokloni na drugoj stativi.

Prvo poluvreme je bilo dobro, nastavak – bolji. Istina, uz konstataciju da su igrači oba tima napravili previše individualnih grešaka, nedostojnih elitnog ranga. Krizni period posebno je imao defanzivac gostiju Andrija Radovanović koji je prvo loše odigrao loptu u opasnoj zoni, da bi vrlo brzo bez preke potrebe napravio jedanesterac. Oba puta goste je kaznio Nemanja Nikolić.

Međutim, Kolubara se nije predavala. Imala je i pomoć čuvara mreže domaćeg tima Miše Dubljanića. Posle udarca sa distance i odbijene lopte, Dubljanić je praktično ugurao loptu u sopstvenu mrežu, i na taj način dao krila timu Dejana Đurđevića.

Bio je to uvod u dramu. Prava majstorija viđena je u 86. minutu. Nije se proslavila sa reakcijom odbrana Spartaka, ali je iskusni Nikola Andrić polomio čuvara i potom elegantno provukao loptu u mrežu. Imali su dovoljno vremena Lazrevčani da krenu na sve ili ništa...

Međutim, Spartak je poslednji udario. Napravio je Stanivuković dve vezane greške. Prvo je, posle faula nad Nikolom Srećkovićem, stavio samo dvojicu igrača u živi zid. Udarac Tošeskog nije bio jak, ali je prevario Stanivukovića koji je sa loptom završio u mreži.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66 i 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

18.30: (2,10) Mladost Lučani (3,35) Radnički Niš (3,60)

Nedelja

14.00: (2,00) TSC Bačka Topola (3,45) Voždovac (3,80)

17.00: (1,07) Crvena zvezda (12,0) Radnički Kragujevac (30,0)

19.05: (7,75) Čukarički (4,40) Partizan (1,43)

Ponedeljak

18.30: (1,97) Napredak (3,45) Metalac (3,90)

18.30: (1,97) Radnik Surdulica (3,45) Novi Pazar (3,90)

18.30: (1,72) Vojvodina (3,60) Proleter (5,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja NikolićDejan Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara