©Reuters
©Reuters

Roma blizu novog pojačanja sa Ostrva, fale još samo detalji oko Mejtland Najlsa

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 19:22

Murinjo dovodi univerzalca iz Londona

Jača engleska kolonija u Rimu. Nakon Krisa Smolinga i Tamija Abrahama, Vučica je nadomak još jednog pojačanja sa Ostvra. Kako javlja dobro upućeni Đanluka di Marcio, Rimljani su u poslednjih nekoliko sati ozbiljno intezivirali pregovore sa Arsenalom oko transfera Ejnsila Mejtland Najlsa, a ostalo je još samo da se utanače detalji.

Oni se tiču iznosa pozajmice u narednih šest meseci, ali i cifre koja bi bila vezana za otkup igrača na kraju sezone. Tek kada to bude učinjeno, biće moguće napraviti konačan sporazum.

Izabrane vesti

Mejtland Najls je u potpuno drugom planu kod Mikela Artete, još letos je javno govorio da želi da ode u sredinu gde će imati dovoljno prostora i adekvatnu minutažu. Sve to bi dobio u Romi, gde će dobro doći u drugoj sezoni, kada je u pitanju borba na više fronotva, a pre svega ona koja se tiče plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.

Engleski fudbaler, koji ima 132 nastupa za seniorski tim Tobdžija, vrlo je zahvalan za trenere, pošto može da odgovori na više pozicija u timu. Pre svega se radi o centralnom veznom igraču, ali može da igra i na desnom boku, odnosno da bude klasični zadnji vezni, pa ostaje da se vidi gde ga Žoze Murinjo vidi u svom timu.

Ove sezone je sakupio 263 minuta u Premijer ligi na osam utakmica, odnosno tri u Liga kupu, gde je dva puta odigrao svih 90 minuta.

Mejtland Najls je Arsenalovo dete, došao je u klub sa šest godina, a sa 17 godina i 102 dana debitovao je za prvio tim, i to u meču Lige šampiona u sezoni 2014/2015. protiv Galatasaraja. Ipak, njegova karijera u matičnom klubu nije išla baš željenim tokom, najviše mečeva je odigrao u sezoni 2019/2020. kada je sakupio 32 nastupa u svim takmičenjima. Ipak, ove sezone je samo 11 puta bio na terenu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Žoze MurinjoEjnsli Mejtland Najls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara