Roma izvukla 32.500.000 za Šika

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 19:18

Lever dobio još jednog teškaša...

Sada je i zvanično: Roma se rešila Šika i Šik se rešio Rome. Brak koji je skupo stajao i jedne i druge konačno je raskinut. Čeh će sreću potražiti u Bajeru iz Leverkuzena, dok će Vučica pokušati da dobar deo povraćenog novca uloži pametnije.

Verkself je upravo objavio kako je potpisao petogodišnji ugovor sa Patriko Šikom za čije je obeštećenje Romi plaćeno 29.000.000 evra, uključujući i bonuse. Lako je izračunati da je rimski klub uspeo da izvuče 32.500.000 za Šika, ako uračunamo i prošlogodišnju pozajmicu RB Lajpcigu. Podsetimo, Bikovi su imali želju da otkupe njegov ugovor, ali nisu uspeli da ispariraju uslovima koje je ponudio Bajer. Što je donekle i razumljivo, imajući u vidu da je kasa kluba sa Baj arene puno posle prodaje Kaija Haverca i Kevina Folanda.

Izabrane vesti

Biće sada zanimljivo videti šta planira Peter Boš i kako će igrati sa dva teškaša kakvi su Patrik Šik i Lukas Alario. Obojica blizu 1,90... Ili je možda ipak u planu prodaja Argentinca.

Šik je dete praške Sparte u kojoj je prošao sve kategorije. Sampdorija ga je kupila na leto 2016. za samo 4.000.000 evra, da bi ga dve godine kasnije poslala prvo na pozajmicu u Romu, koja ga je potom otkupila za 42.000.000. U međuvremenu mu je propao transfer u Juventus zbog navodnih problema sa srcem, iako je posao praktično već bio zaključen, a posle tri godine u Rimu otišao je u Lajpcig gde je igrao solidno i uspeo da donekle rehabilituje karijeru. Prošle sezone Šik je na 22 utakmice postigao deset golova i dva puta asisteirao saigračima. Odlično se dopunjavao sa Timom Vernerom, pa čak i Jusufom Poulsenom...  

Roma bi novac zarađen od Patrika Šika mogla da uloži u dovođenje Krisa Smolinga iz Mančester Junajteda.


tagovi

Patrik ŠikLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara