Roma kupila Mančinija! Pozajmica, obavezan otkup, bonusi… Sledeći je Tobi

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 13:29

Vulica dovela zamenu za Manolasa

Đanluka Mančini, jedan od najtalentovanijih italijanskih štopera, nastavlja karijeru u Romi!

Vučica je posle višemesečne potere uspela da sklopi dgovor oko kupovine Atalantinog štopera. Roma će platiti 2.000.000 evra na ime pozajmice, potom još 19.000.000 evra za obavezan otkup ugovor narednog leta i plus 5.000.000 evra kroz eventualne bonuse.

Izabrane vesti

Mančini je eksplodirao prošle sezone u dresu Atalante i bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman u Ligu šampiona. Postao je reprezentativac Italije i skrenuo pažnju većih klubova. Milan je takođe bio zainteresovan, ali je Roma pokazala najozbiljnije namere i ugrabila mladog defanzivca.

On sutra dolazi u Rim na lekarske preglede i potpis petogodišnjeg ugovora vrednog 2.000.000 evra po sezoni. U rimskom timu će zameniti Kostasa Manolasa koji je za 36.000.000 evra otišao u Napoli. Međutim, Mančini nije jedino pojačanje za Romin defanzivni bedem. Očekuje se da tokom vikenda bude postignut dgovor i o transferu belgijskog štopera Tobija Aldervajrelda kojem je ostalo još godinu dana ugovora. Odbio je novi ugovor u Londonu i Roma se nada da će za 10.000.000 evra ugovoriti posao.

Sa njima dvojicom, Vučica bi trebalo da zakrpi rupu nastalu odlaskom Manolasa. To znači i odustajanje od dovođenje Marka Bartre iz Betisa i Tomasa Nkulua iz Betisa koji su takođe bili mete.  

Roma je ovog leta inaskirala preko 90.000.000 evra od prodaja Manolasa, El Šaravija, Pelegrinija, Žersona, Ponsea i Romnjolija, a pored Manćinija potrošila je još 95.000.000 evra na kupovine Spinacole, Pau Lopeza, Dijavaru i otkup Kristantea.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara