Roma naplatila dugove “transilvanijskim utvarama”! Napoli oživeo u Rijeci, biće tesno u grupi do kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 05.11.20. | 20:51

Sosijedad naneo prvi poraz Alkmaru, lud meč u Beču i nesreća za Dandalk

Kada ste prvi put čuli za Kluž u evropskom fudbalu, većini vas je to verovatno bio šok.

Autsajderi iz Transilvanije su u prvom kolu grupne faze Lige šampiona u sezoni 2008/09 šokirali tada jaku Romu sa Totijem, Vučinićem, De Rosijem, Riseom, Panućijem, Baptistom… Golovima Emanuela Kulija su slavili usred Rima sa 2:1. Dve godine kasnije, Kluž je opet u Ligi šampiona uspeo da iznenadi Vučicu i odigra 1:1.

Izabrane vesti

Večeras je Roma sa kamatom naplatila dugove “transilvansijskim utvarama” i deklasirala ih u Ligi Evrope sa 5:0 posle furioznog prvog poluvremena u kojem su za 34. minuta dali tri gola. Uspeo je trener Fonseka i da odmori neke nosioce igre poput Džeka, golmana Mirantea, odnosno Pedra, Pelegrinija i Smolinga koji su ušli u drugom poluvremenu, a bila je ovo prilika i za mladiće poput Viljara ili Milanezea da se nametnu. Posle razočaravjućeg remija sa sofijskim CSKA, večeras su Romi bila neophodna tri boda da obezbedi sebi miran nastavak takmičenja u grupi. Sa ovom pobedom, Vučica je na dobrom putu ka nokaut fazi.

Mihitarjan je glavom u prvom minutu doveo Italijane u vođstvo. I drugi gol je postignut glavom. Ovoga puta je strelac Ibanjez posle kornera. U 34. minutu je Kluž nokautiran golom novajlije Borhe Majorala i Roma je rutinski do kraja čuvala visoku prednost i privela meč kraju. Imao je Borha potom još jednu sjajnu šansu ali je njegov šut izblokiran na gol liniji sredinom drugog poluvremena. Na kraju je ipak došao do drugog gola i pokazao da je dostojna zamena Džeku. Tačku je stavio rezervista Pedro.

U istoj grupi večeras svoj meč trećeg kola igraju Jang Bojs i CSKA.

A u grupi F nas izgleda čeka zanimljiva trka do samog kraja. Napoli, Real Sosijedad i AZ Alkmar imaju po šest bodova, Rijeka je bez boda…

Hrabro se Rijeka suprostavila Real Sosijedadu u prvom kolu i poražena je u nadoknadi vremena, a i večeras je na Rujevici pružila žestok otpor Napoliju. Ipak, gosti su opet odneli ceo plen i uz dosta sreće slavili 2:1.

Nekadašnji Dinamov vunderkind i Ajaksov promašaj Robert Murić je šokirao Napoli u 13. minutu pogotkom sa 16 metara “iz prve” na povratnu loptu Menala. Bila je to nagrada za odličnu igru domaćeg tima na početku meča.

Dominirala je Rijeka dvadesetak minuta, a onda je Murić morao da izađe zbog povrede i Napoli je polako počeo da preuzima inicijativu. Italijani su izjednačili iz prve prave šanse pošto se Deme ubacio iz drugog plana i na petercu krunisao asistenciju Mertensa.

Otvorila je Rijeka drugo poluvreme sjajnom šansom za novo vođstvo, ali je Menalo pogodio prečku. Kazna je bila surova. Posle nešto više od sat vremena igre, Braut je postigao autogol pošto ga je Petanja zakačio loptom posle neuspešnog šuta glavom. Riječani se od tog udarca nisu oporavili…

U istoj grupi Real Sosijedad je pružio partiju na nivou onih iz domaćeg prvenstva u kojem je senzacionalni lider. Posle srećne pobede u Rijeci, poraza od Napolija kući, baskijski tim je danas naneo prvi poraz AZ Alkmaru – 1:0. Iako konačan rezultat to ne govori, Španci su bili daleko bolji od Holanđana. U prvom poluvremenu su stvorili gomilu šansu, imali 16 šuteva, a njihov golman Moja je bio nemi posmatrač meča u nedostatku ozbiljnijeg posla.

Drugo poluvreme je krenulo još žešćom ofanzivom domaćeg tima. Pretili su Portu, Ojrzabal, Monreal, a AZ se nekako spasavao. Konačno, u 58. minut je Real Sosijedad našao put do mreže golmana Bizoa. Silva je lansirao Monreala po levoj strani, usledila je povratna, Ojarzabal je izblokiran ali nije Portu koji je pogodio prazan gol. Nastavio je domaći tim da napada i promašuje, a gosti su jedinu pravu šansu imali u finišu preko Drojfa čiji šut je sjajnom odbranom zaustavio Moja. Zaslužena pobeda lidera španske Primere.

Potpuno lud meč su odigrali Rapid i irski Dandalk u Beču. Na kraju su Austrijanci slavili 4:3 posle mnogo muke i čak pet golova na obe strane u poslednjih desetak minuta meča.

Autsajderi iz Irske su poveli golom Hogana poečku meča, da bi izjednačio Dejan Ljubičić projektilom sa skoro 30 metara u 22. minutu.

Rezultat 1:1 je bio aktivan sve do 79. minuta kada je usledila kiša golova. Aras je doveo Rapid u vođstvo, da bi Mekmilan izjednačio iz penala samo dva minuta kasnije. Filip Stojković je idealnim centaršutem u 87. minutu pogodio Hofmana u glavu i Rapid je opet poveo, da bi Demir posle solo akcije za 4:2 prelomio pitanje pobednika. Drugi gol Mekmilana sa bele tačke u 96. minutu je bio slaba uteha Ircima...

LIGA EVROPE – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

Roma - Kluž 5:0 (3:0)

/Mhitarjan 1, Ibanjez 24, Majoral 34, 84, Pedro 89/

21.00: (1,53) Jang Bojs (4,10) CSKA Sofija (6,50)

GRUPA B

Rapid Beč - Dandalk 4:3

/Ljubičić 33, Aras 79, Hofman 87, Demir 90+1 - Hoban 7, Mekmilan 81 penal, 90+6 penal/

21.00: (1,35) Arsenal (5,30) Molde (8,00)

GRUPA F

Rijeka - Napoli 1:2 (1:1)

/Murić 13 - Deme 43, Braut 62 autogol/

Sosijedad - AZ Alkmar 1:0 (0:0)

/Portu 58/





tagovi

RijekaDandalkRapid BečFilip StojkovićPortuDijego DemeRobert MurićBorha Majoral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara