©Reuters
©Reuters

Roma otišla po Big Roma, a u Rimu euforija! Preko 3.000 ljudi pratilo let rukovodstva Vučice za London

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 20:20

Rimljani će za pozajmicu morati da izdvoje oko 10.000.000 evra

U trenucima dok se završava transfer popularnog iranskog Mesija, Serdara Azmuna u Romu, navijači Vučice zapali su u stanje opšte euforije zbog odlaska rukovodstva kluba u London na početak pregovora sa čelnicima Čelsija oko transfera Romela Lukakua.

Tijago Pinto i Rajan Fridkin stigli su glavni grad Engleske nešto posle 18 časova, a njihov privatni avion za kratko vreme je postao najpraćeniji na planeti, pošto je u jednom trenutku status leta na internet platformi pratilo 3.400 ljudi.

Izabrane vesti

Ono što je najvažnije za navijače Rome, jeste da mediji najavljuju da je pozitivan dogovor između dve strane prilično realan, te da bi kasno večeras mogao da bude dogovoren transfer popularnog Big Roma.

Lukaku (30) je ovog leta odbio odlaske u Inter i Juventus, kao i mogućnost da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, pa su čelnici Čelsija sada praktično prinuđeni da pregovaraju o njegovoj pozajmici u Romu.

Rimljani će za pozajmicu morati da izdvoje oko 10.000.000 evra, što je manji problem od plate koju Belgijanac zarađuje u Londonu. Lukaku nedeljno na Stamford Bridžu inkasira oko 378.000 evra, što Roma ne može da plati, već će morati da pronađe način da podele te troškove sa Čelsijem. U Londonu su navododno spremni da prihvate takvu mogućnost.

Takođe, veruje se i da Plavci neće moći da ubede čelnike Vučice da pristanu da obavezan otkup na kraju sezone, već će se izvesno raditi o potencijalnom iznosu.

Očekuje se da će Fridkin i Pinto biti Čelsijevi gosti na večerašnjem okršaju između Čelsija i Lutona na Stamfordu. Klupske kancelarije se nalaze na samom stadionu, pa se u isto vreme mogu voditi pregovori i pratiti dešavanja na meču.

Lukaku sa Čelsijem ima ugovor do 30. juna 2026. godine, a stigao je iz Intera u avgustu 2021. godine za 113.000.000 evra. Ipak, do sada je odigrao 44 utakmice za Plavce i postigao svega 15 golova. Prošle sezone je bio na pozajmici u Milanu, ali je dao samo 14 golova, pa mu je sada potreban klub u kom bi mogao ponovo da se raspuca. Roma ga čeka raširenih ruku, pošto nakon teške povrede Tamija Ejbrahama, Žoze Murinjo na raspolaganju ima samo Andreu Belotija.

Doduše, navalu Rimljana ozbiljno će pojačati i Azmun, koji stiže na pozajmicu uz mogućnost otkupa od Leverkuzena na kraju sezone za 14.500.000 evra.


tagovi

Romelu LukakuLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara