Anhel Di Marija (Reuters)
Anhel Di Marija (Reuters)

Roma prvi favorit da uzme Dibalu, Di Marija vaga između dva ugovora

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.05.22. | 17:44

Dibala ipak neće u Inter, Juve na korak da napravi argentinsku vrtešku

Oprostio se sinoć Paulo Dibala od navijača Juventusa i zaplakao na poslednjoj utakmici za Bjankonere u Torinu. Nakon sedam godina, 292 utakmice i 115 golova došlo je vreme za rastanak i čitava Evropa se pita kome će se obavezati na vernost jedan od najatraktivnijih slobodnih agenata ovog leta. Inter je bio viđen kao novi dom Argentinca, italijanska Gazzetta već najavila četvorogodišnji ugovor vredan 24.000.000 neto, ali izgleda da je na pomolu preokret koji će napraviti potres na Apeninima i opasno pojačati konkurenciju u Seriji A kada je reč o timovima koji će se boriti za Ligu šampiona.

Prošlog petka pojavile su se informacije da je Žoze Murinjo zainteresovan da dovede Dibalu u Romu, a novi navodi sa Čizme pokazuju da nije reč ni o kakvoj šali, već da Vučica ima šta da ponudi i da bi Argentinac vrlo lako mogao da se preseli u Rim. Naime, prestonička La Repubblica tvrdi da Inter više nije favorit broj jedan za potpis polularnog Dragulja, već da je pol poziciju preuzela upravo Roma.

Izabrane vesti

Dibala je odlučio da se ne prikloni jednom od najvećih rivala torinskog giganta i da je to čak i predočio navijačima Stare Dame. To ne znači da je Roma ostala jedina u trci za nekadašnjeg ofanzivca Palerma za kojeg vlada interesovanje iz Engleske i Španije. U Romi su svesni da će automatski postati znatno manje primamljiva opcija ukoliko u poslednjem kolu Serije A ne obezbede mesto u Ligi Evrope ili ako to ne učine osvajanjem Lige Konferencije protiv Fajenorda.

Murinjo veliki poštovalac lika i dela MVP-a Serije A iz sezone 2019/20 i januarski duel Juventusa i Rome na Olimpiku iskoristio je da mu to i predoči. Navodno je Portugalac poručio Dibali da je sjajan fudbaler i da bi voleo da sarađuje sa njim u budućnosti.

Murinjo i Dibala u zagraljaju (Reuters)Murinjo i Dibala u zagraljaju (Reuters)

Dibalin agent je pre nešto manje od desetak dana trebalo da se sastane sa sportskim direktorom Vučice Tijagom Pinto, ali kako je Roma poražena od Fiorentine i propustila priliku da maltene osigura Ligu Evrope, sastanak je odložen. Priliku da i zvanično potvrdi mesto u grupnoj fazi evropske B produkcije, Roma će imati kroz tri dana na gostovanju torinu, a onda i 25. maja kada je na programu finale sa Fajenordom.

U Romi prethodnih meseci vlada velika neizvesnost povodom produžetka saradnje sa Nikolom Zaniolom. Supertalentovani Italijan je od uprave kluba tražio 6.000.000 evra po sezoni, a Roma bi upravo toliki novac mogla da uloži u godišnju platu Dibale koji igra na identičnoj poziciji kao Zaniolo. Jasno da bi Dibala došao bez obeštećenja, a da bi prodajom desnog krila koje ima još dve godine ugovora klub sa Olimpika mogao da zaradi ozbiljan novac čiji bi bar deo bio uložen u nova pojačanja. Pritom, sa fudbalerom Dibalinog iskustva i kvaliteta, Roma bi vrlo lako postala takmac za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Dakle, za sada je sigurno da Dibala odlazi iz Juventusa, a dok tinja neizvesnost gde će nastaviti karijeru, Stara Dama je na korak od dogovora sa Anhelom Di Marijom. Mnogi evropski, ali i argentinski mediji tvrde da više nije pitanje da li će, već samo kada će popularni El Fideo postati Bjankonero.

To što Di Marija ima 34. godine, ne menja činjenicu da je reč u vrhunskom fudbaleru koji bi i dalje predstavljao vrhunsko pojačanje za maltene bilo koji klub u Evropi. kroz karijeru je ne mali broj puta igrajući za Real Madrid sa Ronaldom ili za reprezentaciju sa Mesijem u bitnim utakmicama preuzimao odgovornost i bio najbolji na terenu kada bi prve zvezde utihnule.

Pre desetak dana već je obavljen sastanak predstavnika Juventusa na čelu sa Federikom Čerubinijem i zastupničke svite Argentinaca. Tada je Di Marija bio izuzetno entuzijastičan da igrajući za još jednog velikana zaključi sjajnu karijeru u Evropi pre nego što se vrati u domovinu da završi karijeru.

Na Di Mariji ostaje da se odluči za jednu od dve opcije koje su pred njim. Prva porazumeva dvogodišnju saradnju vrednu 7.000.000 evra po sezoni i potencijalne bonuse. Druga se bazira na jednogodišnem ugovoru od 8.000.000 evra i opciji da se saradnje produži na još godinu dana.

Juventusovom timu je, jasno se to videlo ove sezone, neophodna rekonstrukcija. Di Marija naravno nije čovek na kojem će Bjankoneri temeljiti budućnost (zbog toga je doveden Dušan Vlahović), ali ne postojimnogo kvalitetnijih prelaznih rešenja od argentinskog mađioničara i čoveka koji je na 292 utakice za Pari Sen Žermen postigao 91 i namestio 113 golova čime je postao i rekorder Parižana.


tagovi

JuventusAnhel Di MarijaPaulo DibalaRoma

Obaveštavaj me

Juventus
PSŽ
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara