Paulo Dibala (©Reuters)
Paulo Dibala (©Reuters)

Roma živnula pod De Rosijem: Ništa bez Dibale! Pobeda je tu, ali i stare boljke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.01.24. | 23:01

Napad pod klupskom ikonom profunkcionisao, ali odbrani potrebno ozbiljno podmazivanje…

Mučila se Roma pod Žozeom Murinjom poslednjih meseci, bila je to prava patnja u napadu. Stvarala je šanse, ali ih nije pretvarala u pogotke. Legendarni kapiten Danijele de Rosi zamenio je Posebnog i čini se izlečio neefikasnot. Ofanzivci su živnuli, rimski klub posle Verone dobio i Salernitanu – 2:1 (0:0), ali i dalje se po pitanju jednnoga stvari ne mrdaju sa mrtve tačke: ništa bez Paula Dibale!

Klupska ikona razdrmala je ekipu, napad je profunkcionisao, ali sve konce, kao i ranije, povlači La Hoja. Argentinac je po dolasku ‘zapalio’ Večni grad, izazvao je nezapamćenu euforiju, no navijači su dobili samo mrvice. Morile su ga povrede, propuštao je utakmice, često je portugalski strateg bio bez najboljeg igrača. I te kako je to uticalo na rezultate, nije bez njega Roma imala šta da traži, ali kada je zdrav, u stanju je jednim potezom da reši utakmicu.

Izabrane vesti

Argentinac je bio hladnokrvan prilikom izvođenja jedanaesterca, doveo je Romu u vođstvo, a zatim kreirao veliku šansu Stefanu El Šaraviju i bio začetnik akcije kod drugog gola. Sve je polazilo od Paula Dibale, svugde su bili njegovi prsti. I Roma je igrala dok je bio na terenu, dok ga Danijele de Rosi u finišu nije zamenio, kada je delovalo da će utakmicu privesti kraju bez trzavica.

Mestralno je podvalio loptu za Stefana El Šaravija, podelio je odbranu salernitane na dva dela, ali je Giljermo Očoa skinuo zicer Faraonu. Sve i da je zatresao mrežu, gol bi bio poništen zbog ofsajda. Nekoliko minuta kasnije, La Hoja je uočio Rika Karsdopra da se ubacuje po desnom boku, proigrao ga, a on oštro zavrnuo u kazeni prostor. Lopta je prohujala kroz peterac i na drugoj stativi dočekao ju je kapiten Lorenco Pelegrini.

Roma je prestala da igra, zasitila se kao protiv Verone i skupo je to moglo da košta klub iz Večnog grada. Napad je proradio, više nije jalov, ali odbrani je potrebno podmazivanje. Ozbiljno. Slabo šta štima u poslednjoj liniji. Drhtali su defanzivci u poslednjih dvadesetak minuta, uraganskim naletima Salernitana je umalo došla do boda…

Dva puta se Roma opekla na Salernitanu, ne i treći uzastopce. Ali, spletom okolnosti. Antonio Kandreva je gostima pravio strahovite probleme po desnom boku, a Grigoris Kastanos samo što je ušao umesto Tome Bašića zatresao je mrežu. Trznuo je glavom na ubačaj Luma Čuane, koji je u prvom poluvremenu solo prodorom pokušao da dovede Salernitanu u vođstvo. Isprečio mu se Rui Patrisio. Portugalski golman je u završnici upisao nekoliko intervencija, imao je i sreće da Simi nije bolje tukao glavom.

Danijele de Rosi je menjao formaciju, Nikolu Zalevskog uveo je umesto Stefana El Šaravija da pojača defanzivu. Želeo je da ima igrača koji može da ukrade malo vremena, da zadrži loptu po levoj strani. Uspeo je u tome, ali mu u nekoliko navrata nije bilo svejedno. Jer, njegovi izabranici su bili sabijeni u kazneni prostor, Salernitana je dugim loptama pokušavala, ali niti je dobila penal, niti su napadači pogodili metu drugi put.

Još jedanput su preživeli Roma i Danijele de Rosi u završnici, odbranili su prednost i došli na bod od zone Lige šampiona. Tek treći put na strani ove sezone rimski klub je trijumfovao, samo je protiv Sasuola i na Sardiniji uzeo tri boda. Salerno je treća destinacija, a baš na njoj je često znao da se saplete.

SERIJA A - 22. KOLO

Petak

Kaljari - Torino 1:2 (0:2)

/Viola 77 - Zapata 23, Riči 45/

Subota

Atalanta - Udineze 2:0 (2:0)

/Mirančuk 33, Skamaka 45/

Juventus - Empoli 1:1 (0:0)

/Vlahović 50 - Baldanci 70/

Milan - Bolonja 2:2 (1:1)

/Loftus Čik 45, 83 - Zirkze 29, Orsolini 90+2/

Nedelja

Đenova - Leče 2:1 (0:1)

/Retegi 70, Ekuban 76 - Krstović 37/

Monca - Sasuolo 1:0 (1:0)

/Kolpani 31/

Verona - Frozinone 1:1 (1:0)

/Suslov 45+2 penal - Kajo Žorž 58/

Lacio - Napoli 0:0

Fjorentina - Inter 0:1 (0:1)

/L. Martinez 14/

Ponedeljak

Salernitana - Roma 1:2 (0:0)

/Kastanos 70 - Dibala 51pen, Pelegrini 66/



tagovi

Danijele De RosiSerija ASalernitanaRomaPaulo DibalaLorenco PelegriniStefan El Šaravi

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara