(©Reuters)
(©Reuters)

Romantika kratko prkosila Matešicevom čedu, Balkanci dali krila Salcburgu: Pavlović i Dedić overili prolaz

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 23:26

Forson dvostruki strelac, minute dobio Petar Ratkov...

Ditrih Matešic nije dočekao prvi dočekao da pogleda prvi mali derbi Mocartovog grada. Da jeste – igrao bi mu brk. Čedo starog lisca nije dozvolilo da se prkosni navijači Austrije Salcburg poraduju, da se narugaju globalnoj kompaniji, velikom brendu kao što je Red Bul.

Od romantične priče nije bilo ništa, teško ide u doba globalizacije. Možda bi i bilo moguće u neka davna, prošla vremena da klub koji su navijači osnovali iz revolta baci pod noge onoga što im je uzeo sve. Za takve konstrukcije u modernom dobu nije bio raspoložen „austrijski Bajern“, kome su Balkanci dali krila i pogurali ga u narednu rundu kupa – 4:0 (1:0).

Izabrane vesti

Inatili se jesu, ali nisu dugo potrajali. U igri mačke i miša fudbaleri sa Balkana vodili su glavnu reč. Maltretirali su Austriju Salcburg, načeli je i zapečatili joj sudbinu. Počelo je od Amara Dedića, završilo se sa Strahinjom Pavlovićem.

Zapravo, sve je inicirao Aleksa Terzić. Probio je po boku, zavrnuo u sredinu i pronašao momka rođenog u mestašcetu nadomak Salcburga. Amar Dedić nije iz prve uspeo da pogodi metu, lopta je rikošetirala i dobila se do reprezentativca Bosne i Hercegovine. E, već drugog puta bio je daleko precizniji.

Hrvatski vezista Luka Sučić dobrano je uzdrmao konstrukciju gola, tresla se prečka posle njegovog šuta, a dobru šansu promašio je Roko Šimić. Mrežu Benfike zatresao je u Ligi šampiona, u kupu mu se isprečio Manuel Kalman i u drugom poluvrmeenu je mesto ustupio Petru Ratkovu za koga je Red Bul grupacija izdvojila 5.000.000 evra. Ni od nije uspeo da matira čuvara mreže austrijskog trećeligaša, ali jeste – Strahinja Pavlović.

Nasnalažljiviji je bio srpski štoper u kaznenom prosoru, ćušnuo je loptu u mrežu. Da u ranoj fazi kupa ima video-tehnologije, možda bi pogodak i bio poništen. Ovako, Strahinja Pavlović je postigao drugi gol u sezoni i krunisao novu dobru partiju, a duel „zakletih neprijatelja“ ostaće urezan u sećanju Amankve Forsona. Ofanzivac iz Gane bio je dvostruki strelac.


tagovi

Red Bul SalcburgAustrija SalcburgAmar DedićAleksa TerzićStrahinja PavlovićLuka SučićRoko Šimić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara