Komentari na vest

Romanu Abramoviču ne može niko da pomogne, samo Bog može da mu sudi

K

K R O J F

pre oko 2 godine

@Vart Apropo Romana. Zakon jačega vlada
V

Vart

pre oko 2 godine

Tačno tako. Recimo navijači Čelzija skandiraju njegovo ime jer je on uspeo da od kluba koji je najviše mogao da osvoji kup UEFA pretvorio u tim koji ima čak dve LS. Takođe od kluba koji je samo mogao da sanja da bude prvak u tim kojem je to postalo sasvim normalno. Oko ovog rata digla prevelika buka u svetskoj javnosti, kao neki rijaliti. A radi se u suštini o regionalnom konfliktu između dve zemlje. Daleko veći problem od toga je globalno zagrevanje i prenaseljenost. Nekada naša svetska proizvodnja nije prestavljala opasnost po prirodu ali zadnjih decenija to je obrnuto zbog nadrealnoh povećanja proizvodanih snaga. Mislim da mi čak treba da stopiramo ili smanjimo svetsku industriju do trenutka kada će moći da je prebacimo u na nebeska tela. Prenaseljenost je isto ogroman problem jer u mnogim oblastima gde ne treba da bude više od milion ljudi je obrnuto. Niger ima deset puta manje poljoprivrednog zemljišta od nas. I umesto da imaju najviše milion Stanovnika oni imaju nenormalnih 24 miliona.
M

MrkMlnkvc

pre oko 2 godine

Ja živim u Kanadi koja ima nešto manje od 40 miliona stanovnika, a ima površinu da može da smesti bar 20 puta više i to glat. Šta je tu prenaseljeno? Šta je sa Amerikom, Rusijom da ne pričam, itd. To što pola Srbije hoće da živi u Beogradu ne znači da je Srbija prenaseljena, nego da je stanovništvo loše raspoređeno. Tako je i u velikom delu sveta. Može da nas bude mnogo više od 8 milijardi koliko nas ima. A i za prirodne resurse se ne brinem. Ima ih dovoljno, a to što ih neki hoće samo za sebe, to je već druga priča.

Bürgermeister

pre oko 2 godine

Prenaseljenost? Populacija se zavukla po gradovima. Pusta sela od Srbije preko Bosne, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Nemacke. 2/3 naroda je u gradu. O kakvoj prenaseljenosti pricas?
2

234242

pre oko 2 godine

odgovorili su ti ljudi..ne postoji prenaseljenost vec los raspored stanovnistva.