(Reuters)
(Reuters)

Romanu Abramoviču ne može niko da pomogne, samo Bog može da mu sudi

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 18:36

Član Borda moskovskog Dinama i bivši premijer Rusije smatra da je kupovina Čelsija greška

Sergej Stepašin, nekadašnji premijer Rusije i aktuelni član Borda moskovskog Dinama, smatra da ruski fudbal može da preživi bez stranaca koji su listom napustili tamošnje klubove zbog ratnih dejstava u Ukrajini.

Izabrane vesti

"Naravno da možemo. Ako govorimo o utakmici u Tuli (Dinamo je pobedio 4:1), trener Sandro Švarc je uspeo da motiviše igrače. Treba uzeti u obzir da je Sebastijan Šimanski iz Poljske. Ivan Ordec nije igrao, jer je iz Ukrajine. E, sad više nije iz Ukrajine... (Ordec dolazi iz Volnovaškog okruga Donjecke oblasti). Naravno, ljudi osećaju i razumeju da u ovom životu nije sve tako jednostavno...", kaže Stepašin za Komsomolsku pravdu.

Još je bar zvanilčno nepoznanica da li će stranci ostati u Dinamu...

"Pa, zasad ostaju. Imaju ugovore. Videćemo dalje. Sve je veoma komplikovamo. Zahvalan sam Švarcu (nemačkom stručnjaku), koji je, naravno, hrabra osoba. Jer svi oni koji su na neki način bili povezani sa Nemačkom, nažalost, odavno su napustili Rusiju. On je sportista, ispunjava ugovor. Kada se završi ovo prvenstvo, videćemo. Naravno, svi bismo voleli da ostane. I on bi, zato što je zavoleo našu zemlju. Voli da radi u Dinamu. Ide mu. Najzanimljivije je da niko od naših poznatih fudbalera i trenera iz sovjetske generacije sa kojima se družim, nije rekao loše o Švarcu, iako obično svi kažu da su nam potrebni domaći stručnjaci."

Za razliku od Rusije koja ne tera strance, u Engleskoj primoravaju Romana Abramoviča da mapusti Čelsi, ali da ne uzme novac od prodaje...

"Romanu ne može niko da pomogne. Kako se kaže, samo Bog može da mu sudi. Što se Čelsija tiče, to je problem Premijer lige. Klub je zapravo dobar, ali su sami upali u svoju zamku. Sada neka razmišljaju o tome. Uostalom, Čelsi me najmanje brine. Moramo da ulažemo u Rusiju, da volimo svoju zemlju. Inače, Abramovič je delimično pomogao reprezentaciji, moramo da mu odamo priznanje. Isplatio je platu Gusu Hidinku, ako se sećate, kada smo bili četvrti na Evropskom prvenstvu", dodao je Stepašin.


tagovi

ČelsiDinamo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara