Ronaldo doneo prvi trofej Al Nasru, a onda zbog povrede napustio teren na ivici suza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 20:11

Uprkos tome što je riznici pehara pridodao i premijerni na Bliskom istoku, portugalski as bi finale arapskog kupa mogao da pamti po lošem

Iako je kao dvostruki strelac praktično sam doneo trofej Al Nasru i pobedio Al Hilal 2:1 (0:0) u finalu Kupa arapskih šampiona, petostrukom osvajaču Zlatne lopte ostaje gorak ukus zbog povrede u poslednjim minutima utakmice. Kristijano Ronaldo je nakon vazdušnog duela sa protivničkim igračem nezgodno doskočio, a zatim je na nosilima i u suzama napustio teren. Stepen Ronaldove povrede za sada nije poznat.

Ušli su u meč podignutog garda portugalski stručnjaci na klupama saudijskih velikana, Žorž Žesus i Luis Kastro. Napadačka igra na oba kraja terena nije izostala, kao ni veliki broj udaraca s distance, ali je odsustvo kreativnih akcija i naposletku golova prilično osiromašilo prvo poluvreme. Pokušavao je Ronaldo sam u više navrata da savlada Mohameda Al Ovaisa, heroja trijumfa reprezentacije Saudijske Arabije nad Argentinom na Mundijalu u Kataru prethodne zime, ali mu je uglavnom malo nedostajalo. Jednu od boljih prilika u tom delu igre propustio je nekadašnji igrač Benfike Anderson Taliska, kada je praktično upropastio asistenciju Ronaldu.

Izabrane vesti

Bio je Al Nasr nešto opasniji rival, ali je Al Hilal stigao do vođstva u 51. minutu. Proradila je brazilska kombinacija Malkom - Majkl, a potonji glavom koristi asisteniciju novopridošlog zemljaka za 1:0.

Preuzeo je Ronaldo sve u svoje ruke kada već saigrači nisu. Igrao se 74. minut kada je 38 - godišnjak iskoristio prodor brzonogog Sultana Al Ganama i zakucao loptu u mrežu nemoćnog Al Ovaisa za 1:1.

Pošto je ovakav rezultat ostao na snazi po isteku 90 minuta igre, duel je ušao u produžetke. Ronaldo je u njima još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih svetskih fudbalera u prethodnih petnaestak godina. Pogodio je u 98. minutu Seko Fofana stativu, a Ronaldo se našao na najboljem mogućem mestu, dočekao odbitak i lako ubacio loptu u mrežu za prvi trofej Al Nasra nakon četiri godine i domaće titule 2019.



tagovi

Arapski kupAl NasrAl HilalKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara