Ronaldo došao po Sadika, Almerija rekla - 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 14:49

Valjadolid ostao kratkih rukava

Traži Valjadolid špica za nastavak sezone, očajnički mu je potreban u borbi za opstanak. Pre mesec dana se pisalo da mu je Atletiko ponudio Ivana Šaponjića, ali da Ljubičasti traže iskusnijeg napadača.

A nije im trebalo mnogo vremena da ga „snime“. Za oko čelnicima Valjadolida zapao je Umar Sadik, o kojem je brujala cela Španija i dobar deo Evrope minulog vikenda, kada je za pola sata smestio tri komada u mrežu Ponderadine.

Izabrane vesti

Nije se Valjadolid samo zainteresovano za Sadika, nego je, kako piše lokalni La Voz de Almerija, došao da pita kolika je cena brzonogog napadača. A crveno-beli nisu želeli ni da pregovaraju. Odgovorili su sa „ne“. Umar ove zime nije na prodaju.

Sadik je tek uhvatio zalet, veruju u Almeriji, uklopio se u ekipu i od njega se tek očekuje da rešeta mreže u Segundi i pomogne klubu da se odmah ove sezone izbori za promociju u elitni rang. Valjadolid može da odvede Nigerijca i u januaru. Samo bi ga to skupo koštalo. Bivši napadač Partizana ima u ugovoru sa Almerijom uvrštenu otkupnu klauzulu na 25.000.000 evra. Pa ako klub koji je u vlasništvu Zube Ronalda ima toliki novac i spreman je da plati – Sadik će biti njegov.

Istu toliku klauzulu imao je Darvin Nunjez, koju je početkom septembra aktivirala Benfika i odvela ga na Luž. Od tog novca Almerija je deo dala za kupovinu Umara Sadika od Partizana. Odmah je dala crno-belima 5.000.000 evra, a još četiri bi srpski klub mogao da dobije kroz bonuse.

Ukoliko Almerija uspe da se plasira u Primeru u periodu dok je Nigerijac u njenim redovima, Partizan će dobiti još 3.000.000 evra. Dobiće i po 500.000 za određenu kvotu odigranih utakmica i postignutih golova. A i tu Sadik dobro stoji, na 18 mečeva je nosio crveno-beli dres i postigao devet pogodaka.

Ali šta ako Valjadolid ove zime aktivira klauzulu i za 25.000.000 evra odvede Sadika na Hoze Zorilja stadion? Ni u tom slučaju Partizan ne bi ostao praznih ruku. Naprotiv. Prema ugovoru, ako se desi da Almerija proda Sadika pre nego što se ostvare pomenuti bonusi, crno-belima bi pripalo 40 odsto od tog transfera. A to bi bilo debelo preko očekivanja, mnogo iznad onih miliona koji se čekaju od bonusa...

Sad, teško je za očekivati da Valjadolid ima toliki novac da da za Nigerijca i da je spreman da ga da, a neizvesno je i da li uopšte planira da to učini ove zime, jer po pravilima UEFA jedan igrač ne sme da igra za više od tri kluba u istoj sezoni. Može da bude registrovan za tri, ali da igra najviše za dva.


tagovi

FK PartizanŠpanijaAlmerijaUmar Sadik

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara