Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ronaldo na popustu: Juventus traži "samo" 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 14:56

Bjankoneri nemaju preteranu želju da zadržavaju Portugalca do kraja ugovora

Sa dolaskom Kristijana Ronalda u Juventus 2018. godine stigle su i ogromne ambicije torinskog kluba iz čije je kase je put Madrida krenuo ček na 100.000.000 evra. Ipak, osim radnika Fijata koji su se kratkotrajno bunili zbog smanjenja plata, niko u italijanskoj prestonici auto-industrije nije žalio za tim novcem, niti za 87.000.000 koliko je Portugalac zarađivao godišnje (bruto). Svi su se nadali da će u dogledno vreme konačno povesti Staru damu do evropskog trona.

Ali Ronaldo jedino što je uspeo jeste da odigra značajnu ulogu u osvajanju dva "skudeta" i dva Supekupa, dok je Juventus u njegovoj eri najbliže bio "ušatom" peharu u proleće 2019. godine kada je eliminisan u četvrtfinalu, dok je ove i prošle sezone zastao korak ranije. Uz to, Bjankoneri bi na kraju aktuelne sezone posle devet godina mogli da ostanu i bez nacionalne titule, jer devet kola pre kraja zaostaju za liderom Interom deset bodova, dok im iza leđa (na petom mestu) Napoli preti "izbacivanjem" u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Svi ti "promašaji", naravno ne samo portugalskog internacionalca, već kompletnog tima, pa i Uprave, navukli su sive oblake nad Ronaldom u Torinu gde su i same atmosferske prilike daleko lošije od sunčanog Madrida, pa on, ako je verovati medijima, razmišlja da zatraži oproštaj od "kralja" i vrati se u Real.

U Torinu su, brže bolje, posle poraza kod kuće od Beneventa (0:1) demantovali da je takav rasplet moguć. Čak je i direktor Fabio Paratici bio izričit da Juventus nema nameru da se odrekne usluga najboljeg igrača na svetu, kako je oslovio Ronalda, pre isteka ugovora, na leto 2022. godine.

Ali ako je verovati španskim medijima, realnost je značajno drugačija. Juventus, doduše, neće pimoravati Ronalda da od leta ostane u klubu, ali zapravo ne bi imao ništa protiv da mu pre isteka ugovora vidi leđa, pre svega jer bi to smanjilo pritisak na klupsku kasu za više od 110.000.000 evra, odnosno 87.000.000 koliko su njegova godišnja primanja, plus najmanje 25.000.000, koliko bi ozbiljan interesent za Portugalca mora da im uplati za obeštećenje.

Problem je što bar zasad nema ozbiljnih interesenata. Niko da okrene broj telefona Patricija, čak ni Real, verovatno svetan da se, ma koliko golova davao po sezoni i ma koliko uradio za svetski fudbal, a jeste mnogo, 36-godišnji napadač sve više udaljava od zenita blistave karijere, ili od igre koja bi mogla da donese prevagu u borbi za evropsku titulu...


tagovi

Kristijano RonaldoJuventusSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara