Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo na vezi s Junajtedom, problem 31.000.000 na ime plate

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 10:03

Toliko neće dobiti

Kad se podvuče crta, nešto je sigurno zaradio u Juventusu, ali avantura Kristijana Ronalda u Torinu ne može ni da se poredi sa ranijim bravurama u Mančesteru i Madridu zbog čega italijanska javnost već neko vreme spekuliše o rastanku Portugalca i Stare dame. Florentino Perez je već demantovao da će nazad u Real, ali prema poslednjim navodima ugledne Gazete delo Sport Junajted nije sasvim odustao.

Milanski list navodi da su predstavnici engleskog kluba u kontaktu sa zastupnicima portugalskog kapitena, nezadovoljnim stanjem u Torinu posle ispadanja od Porta u Ligi šampiona. Juve će izgubiti i titulu, a Ronaldo nije navikao da gubi.

Izabrane vesti

Zato je navodno poslao menadžera Žorža Mendeša da ispita gde bi mogao da nastavi karijeru, a Junajted je načelno zainteresovan. Ne bi mu predstavljalo problem ni obeštećenje od 30.000.000 evra, Juve sigurno ne bi mogao da uzme više od toga za 36-godišnjeg fudbalera. Ako i toliko.

(3,35) Rems (3,20) Olimpik Marselj (2,25)

Problem je međutim Ronaldova plata. Godišnje 31.000.000 evra. Sam igrač, navodi Gazeta, nije voljan da se odrekne poslednje godine ugovora. Juventus bi, jer Andrea Anjeli želi mlađi i jeftiniji tim posle gubitaka tokom pandemije korona virusa. Voljan je da pruži šansu Federiku Kjezi, Paulo Dibala bi dobio novi ugovor.

Iste probleme ima i Junajted i ako bi Ronaldo želeo na Old Traford morao bi da prihvati duplo manju platu. Najveće plate u Mančesteru imaju David de Gea (22.500.000 evra) i Pol Pogba (15.500.000). Ronaldo će teško dobiti više od Pogbe, ne u ovim godinama.

Možda je ipak najrealnije da još jednu sezonu provede na Anjelijevoj grbači?



tagovi

Kristijano Ronaldoletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara