Karim Benzema (AFP)
Karim Benzema (AFP)

Ronaldo nema dilemu: Benzema je moj pik za Zlatnu loptu, deset godina igra brutalno

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 16:36

Legendarna devetka Brazila favorizuje asa Francuske i Real Madrida

Mesec i po dana pre svečane ceremonije u Parizu, na spisku kandidata za Zlatnu loptu nalazi se 30 imena. Već sada je jasno da će fudbaleri poput Sezara Aspilikuete, Đerara Morena, Mejsona Maunta, Rijada Mareza, Simona Kjera, ali i mnogi drugi, uz dužno poštovanje, jednog dana moći da se hvale samo da su bili deo šireg izbora. Za to vreme, u red najužih favorita javnost svrstava Roberta Levandovskog, Lionela Mesija, pa za njima Kristijana Ronalda, Žoržinja, Ngoloa Kantea...

Ipak, deluje da je, barem u prognozama, neopravdano izopšten jedan od najvećih majstora fudbalske igre poslednjih desetak godina, Karim Benzema. A ko ima veći kredibilitet da stane iza devetke Real Madrida, nego čovek koji važi za jednog od najvećih istoriji i koji je u dva navrata podizao Zlatnu loptu, 1997. i 2002. godine - legendarni Ronaldo Luis Nazario da Lima ili jednostavno Ronaldo Zuba.

Izabrane vesti

"Nema sumnje da je Benzema moj kandidat. Najbolji je napadač, deset punih godina igra na brutalnom nivou i osvojio je sve što se može osvojiti. Vi ne mislite tako?", poručio je Brazilac putem svojih profila na Instagramu i Fejzbuku.

Ima onih sa moćnijim brojkama, ali setite se najsvežijeg gola iz finala Lige nacija protiv Španije kao jedne od brojnih potvrda zašto je Karim esencija fudbala. A ni brojke mu nisu za bacanje. Sezonu u Primeri otvorio je sa devet golova i sedam asistencija na osam utakmica. Prethodne je u prvenstvu Španije imao 23 gola i devet asistencija na 34 meča.

U svakom slučaju legitiman izbor za top 5, da li i za prvog Francuza osvojača Zlatne lopte od 1998. godine i Zinedina Zidana?



tagovi

Karim BenzemaRonaldoZlatna lopta

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara