Ronaldo oborio svetski rekord Pelea i pokazao lekciju iz ljudskosti, skromnosti i poštovanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 21:51

Stigla i sikrena čestitka Kralja fudbala

Kristijano Ronaldo je drugom najbržim het-trikom u karijeri prottutnjao kroz Sardiniju i doneo pobedu Juventusu nad Kaljarijem. Portugalac je najbolji način odgovorio na kritike kojim je bio izložen posle Juventusove eliminacije od Porta iz Lige šampiona.

A pride je oborio svetski rekord Pelea i mnogim ljudima širom sveta održao lekciju iz ljudskosti i skromnosti kako se poštuju stariji.

Izabrane vesti

Ronaldo je večeras došao do 770. golova u zvaničnim utakmicama čime je i definitivno oborio rekord Pelea od 767 golova u takmičarskim mečevima. Tačnije, Peleov rekord je po mnogima računicama iznosio 757 golova i Ronaldo ga je oborio još u januaru. Ali tek danas je mogao da proslavi jer se u međuvremenu Peleu ’dodalo’ 10 golova koje je dao kao član tima države Sao Paula i tima Vojske Brazila.

Srušio je Ronaldo i taj rekord pa je večeras mogao napokon da proslavi.

„Poslednjih nedelja se mnogo pisalo i pričalo da li sam srušio svetski rekord. Sada je vreme da objasnim. Moja večna i bezuslovna ljubav prema Edsona Arantesu dos Nasimentu Peleu i veliko poštovanje koje imam prema fudbalu 20. veka su uticali na to da brojku 767 smatram kao svetski rekord. Svet i fudbal su se mnogo promenili od tada ali to ne znači da sada tek tako možemo da obiršemo istoriju onako kako nama sada odgovara.

Danas, kada sam oborio svetski rekord sa 770. golova, moje prve reči idu ka legendi Peleu. Nema tog igrača na svetu kloji nije odrastao na pričama o njegovim igrama, golovima i dostignućima. Tako ni ja nisam izuzetak. Iz tog razloga sam ispunjen srećom i ponosom jer sam srušio rekord slavnog Pelea o čemu nisam mogao ni da sanjam kada sam kao dečak odrastao na Madeiri.

Hvala svima koji su bili uz mene na ovom neverovatnom putu. Hvala saigračima, protivnicima, navijačima širom sveta i najviše hvala mojoj porodici i prijateljima bez kojih ovo ne bi uspeo. Sada jedva čekam naredne utakmice i izazove. Sledeće rekorde i trofeje! Verujte mi, ova priča je daleko od kraja... Budućnost je već sutra i ima još mnogo toga da osvojim sa Juventusom i portugalskom reprezentacijom“, poručio je Ronaldo preko društvenih mreža.

A najlepša čestitka Ronaldu je stigla iz Brazila. Baš od legende Pelea.

„Kristijano, život je solo borba. Svako bira svoj put. A ovaj tvoj je naprosto divan. Mnogo ti se divim, obožavam da te gledam i to nije tajna. Čestitam ti na obaranju mog rekorda u zvaničnim utakmicama. Jedino za čim žalim je što ne mogu danas da te zagrlim. Ali sa velikim poštovanjem ostavljam ovde ovu fotografiju sa tobom kao simbol velikog prijateljstva koje traje godinama“, poručio je Pele.

Divno!


tagovi

PeleKristijano Ronaldo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara