Kristiano Ronaldo (©Reuters)
Kristiano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo okupio novinare i poručio im: Otporan sam na metke

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.11.22. | 10:18

Portugalac iznenadio konferencijom za medije

Prvi put od gostovanja u televizijskoj emisiji kod poznatog engleskog novinara Pirsa Morgana, koje je zbog izjava o Mančester Junajtedu, treneru Eriku ten Hagu i mnogim drugima izazvalo veliku pažnju, javnosti se obratio Kristijano Ronaldo.

Portugalski as okupio je novinare na konferenciji za medije u Kataru, gde se sa svojom reprezentacijom priprema za meč protiv Gane u prvom kolu Svetskog prvenstva (četvrtak, 17.00).

Izabrane vesti

Očekivano, malo koga je zanimala priča o predstojećoj utakmici. Mnogo više interesovalo ih je zašto je fudbaler Mančester Junajteda izabrao baš trenutak pred odlazak na Mundijal da kritikuje klub i da li to znači da se više neće vraćati na Old Traford (o čemu se, inače, ovih dana i odlučuje u Junajtedu).

"U mom životu najbolje vreme je uvek moje vreme. S vaše strane deluje vam da je nama lako da izaberemo tajming. Ja ne moram da brinem šta drugi misle, pričam kada to poželim. Igrači dobro znaju ko sam i u šta verujem. Otporan sam na metke", naglasio je Ronaldo.

Kapiten portugalske selekcije tražio je od novinara da prestanu sa pitanjima za saigrače o njemu i istakao da pomenute izjave i sve što se trenutno dešava oko njega neće poremetiti koncentraciju tima.

"Ovo je ambiciozna grupa koja je gladna uspeha. Siguran sam da intervju neće uzdrmati svlačionicu i uticati na koncentraciju".

Ronaldo je poslednji meč odigrao 6. novembra. Propustio je i pripremnu utakmicu Portugalaca sa Nigerijom (4:0), ali uverava da je spreman za četvrtak i duel sa Ganom.

"Osećam se odlično. Oporavio sam se i treniram dobro i spreman sam da započnem Svetsko prvenstvo na najbolji način".

Evropski prvaci iz 2016. veruju da mogu daleko da doguraju na turniru u Kataru. Prve tri prepreke su Gana, Urugvaj i Južna Koreja.

"Imamo ogroman potencijal, ali moramo da razmišljamo postepeno, prvo o Gani, i da rastemo. Ako smo najbolji tim, osvojićemo prvenstvo. Najbolji je onaj ko je šampion. Imamo dobar miks iskusnih i mladih igrača. Najveće šanse daju se Brazilu, Argentini i Francuskoj. Španija i Nemačka su uvek konkurentne, ali mi smo 2016. pokazali da smo sposobni da iznenadimo i nametnemo se", zaključio je Ronaldo.

S tri gola u Kataru, 37-godišnji napadač postao bi najbolji strelac portugalske selekcije na Mundijalima. Trenutni rekorder je Euzebio sa devet pogodaka. Taj podatak ga, tvrdi Ronaldo, ne opterećuje.

"Možda to nekome deluje važno, ali ja ne jurim rekorde. Oni sami dolaze. Naravno da bi bilo sjajno prestići Euzebiov rekord, ali to nije nešto što me drži budnim noću ili zbog čega ću prestati da jedem. Ako bi mi neko rekao da će Portugal postati svetski prvak bez mojih golova, kunem se decom da bih potpisao", uverava Ronaldo.

Dosta pažnje izazvala je i fotografija uoču Svetskog prvenstva na kojoj Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo igraju šah.

"Odavno sam želeo da učestvujem u reklamnoj kampanji za Luj Viton. Bio je to moj san, još jedan koji se ostvario. Svi znaju koliko je to veliki brend... Da, ovo je moje poslednje Svetsko prvenstvo, koncentrisan sam i uveren da će sve proći dobro. Postoji mnogo šahmatova, ne samo u šahu već i u životu. Voleo bih da ja budem taj koji će matirati Mesija, bilo bi to magično. Desilo se u šahu, videćemo šta će biti u fudbalu", rekao je Ronaldo.


tagovi

Katar2022Kristijano Ronaldomlada reprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara