Kristijano Ronaldo posle gola (©reuters)
Kristijano Ronaldo posle gola (©reuters)

Ronaldo probio led - Junajted pobedio: Mršava igra, desetominutno pomračenje Brajtona i Dankov novi poklon (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.02.22. | 23:18

Zvižduci i negodovanje na Old Trafordu posle bledih 45 minuta, gosti sa juga se borili za bod i sa igračem manje, na kraju primio još jedan gol duboko u nadoknadi

Mančester junajted je posle dva uzastopna remija konačno slavio, ali opet nije ostavio dobar utisak uprkos rezutatu 2:0 (0:0). Kažu ljudi da se pobedi u zube ne gleda i verovatno su na Old Trafordu presrećni zbog bodova koji ih vraćaju u zonu Lige šampiona, samo je pitanje koliko ovakva igra ekipe Ralfa Rangnika može da ulije samopouzdanje na duže staze...

Osim trijumfa, sve ostalo može komotno da se zaboravi. Možda ne još i to da je Kristijano Ronaldo posle mesec i po dana iliti šest utakmica posta konačno zatresao mrežu. Brajton je gotovo celo poluvreme bio sa igračem manje, pa se i pored toga borio za bod gotovo ravnopravno sa večerašnjim domaćinom. Istini za volju, igrači Grejema Potera sami su pokvarili utisak o nastupu na Teatru snova jer su u uvodnih 45 minuta bili u najmanju ruku ravnopravan takmac Junajtedu, promašili dve stopostotne šanse i držali posrnulog velikana u šaci. Toliko je razlika bila očigledna da se se sa tribinama još tokom igre mogli čuti zvižduci i glasovi uznemirenih navijača, očigledno nezadovoljnih onim što njihov tim pruža protiv, bar po imenima, slabijeg rivala. Ta razlika u kvalitetu, ceni ili individualnim performansama se nije videla na terenu...

Izabrane vesti

Imaće gosti sa juga za čim da žale. Posle odličnog prvog dela usledilo je pomračenje uma u kojem su prosuli sve što su gradili ceo prvi deo utakmice. Prvo je u 51. minutu zbog velike greške Iva Bisume Kristijano konačno postigao gol, da bi samo tri minuta kasnije Luis Dank nesmotrenom greškom zaradio direktno isključenje! Neoprezan je bio i Adam Vebster koji je u opasnoj zoni poslao loptu po širini terena. Njegovu nameru pročitao je mladi Entoni Elanga koji je kod Rangnika postao gotovo redovan prvotimac, a Dank je posle nonšalantnog prijema lopte povukao Šveđanina i oborio ga. Prva reakcija sudije Pitera Benksa bila je da pokaže žuti karton, a onda se javila VAR soba zbog čega je usledila višeminutna pauza. Benks je na kraju morao sam da gleda situaciju, a snimak mu je dodatno otvorio oči zbog čega je preinačio odluku. Umesto žutog – direktan crveni karton!

Luis Dank, iako nije fudbaler Junajteda, postaje sve omiljeniji lik navijača na Old Trafordu. Pamti se još njegovi užasni kiksevi jer je Đavolima poklonio dva autogola, a večeras je “pocrveneo“ i dao protivniku još jedan poklon u ruke. Poklon koji je na kraju odlučio pobednika.

Da nije bilo tih grešaka u desetominutnom razdoblju na startu drugog poluvremena, ko zna kako bi se utakmica završila. Kada su se podigli iz nokdauna, fudbaleri Brajtona su ponovo imali svojih šansi da matiraju Davida De Heu i postignu gol vredan boda. No, Španac je i večeras bio na visini zadatka i apsolutno opravdao zvanje igrača meseca januara, što je prvi trofej ove vrste za golmana u Premijer ligi posle šest godina. U završnici prvog dela De Hea je skinuo strašan udarac Jakuba Modera i krajnjim naporima sprečio da lopta završi u mreži. Samo nekoliko trenutaka kasnije Bisuma i Moder su promešali odbranu Junajteda i reprezentativac Malija ostao je sam pred golmanom Junajteda. Ipak, slabo je pucao, a De Hea je svojim postavljanjem uradio sve što je mogao da spreči vođstvo gostiju.

Dobar utisak ostavio je i njegov kolega na drugoj strani. Robert Sančez je dugo držao roletnu na svom golu spuštenu, u 6. minutu odbranio je zicer Džejdonu Sanču, na čija leđa se svaljuje sve veći pritisak zato što igra sa mnogo oscilacija i bez konkretnog učinka, a nije ga mnogo oprao ni gol koji je dao Sautemptonu pre neki dan. Golman Sančez je u drugom poluvremenu imao i jednu, umalo kardinalnu grešku kada je praktično razigrao Bruna Fernandeša. No, Portugalac se propisno obrukao u toj situaciji. Uspeo je da pogodi metu duboko u nadoknadi, što će mu sigurno značiti mnogo na polju samopouzdanja. Pogotovo jer mu je Sančez nešto ranije odbranio neodbranjivo.

Nije samo Bruno imao problema sa realizacijom. Uz Sanča i njega ponovo se videlo koliko je Ronaldu opao osećaj za gol. Nepunih 15 minuta pošto je postigao gol, Ronaldo je imao mogućnost da već tada reši utakmicu. Uspeo je da dođe do lopte pre Vebstera, ali mu je engleski štoper taman toliko zasmetao da ne vidi lepo putanju lopte, zbog čega je ovaj pucao tik pored gola. Videlo se i po reakciji koliko je Ronaldu zasmetalo to što u poslednje vreme ne koristi dobre situacije, ali možda će ga današnji gol pogurati da bude produktivniji za ceo tim.

U finišu susreta umalo šok na Old Trafordu. Igrao se 90. minut kada je Tarik Lampti zavrnuo loptu u šesnaesterac sa desne strane, Dani Velbek je nadskočio direktne čuvare i pucao glavom, ali je pogodio samo prečku. De Hea je bio besan na saigrače što su pustili nekadašnjeg napadača Arsenala i Junajteda da bude tako blizu pogotku, pogotovo jer je već ove sezone imao svoje epizode kada je tresao mrežu u kasnoj fazi ili nadoknadi.

Umesto Velbeka, to je na kraju učinio Bruno za konačnih 2:0...

PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Utorak

Mančester junajted - Brajton 2:0 (0:0)

/Ronaldo 51, Bruno 90+6/



tagovi

Kristijano RonaldoBruno FernandešJakub ModerLuis DankBrajtonMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara