Erik Ten Hag i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Erik Ten Hag i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldova arogancija tema broj jedan: Nijedan klub ga neće, ni trener ga neće, ni svlačionica ga neće

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.08.22. | 10:17

Geri Nevil i Džejmi Karager nemaju dilemu: Portugalcu treba pokazati izlazna vrata sa Old Traforda

Erik ten Hag sigurno je zamišljao drugačiji početak na Old Trafordu. Ali Kristijano Ronaldo je uspeo da mu zagorča početak mandata u Mančester junajtedu i primora ga da već na startu nove životne avanture mora da kritikuje najboljeg igrača tima zbog toga što je pre kraja pripremne utakmice otišao sa stadiona. Čini se ipak da je samom sebi napravio najveću štetu, jer kao da je jednim potezom okrenuo kompletnu ostrvsku javnost protiv sebe.

Tačno je da bi je golovima brzo vratio na svoju stranu, ali sudeći po trenudnim izlivima besa: Ronaldo je sve manje popularan, sve više omražen. Pa čak i njegov nekadašnji saigrač Geri Nevil ne može da opravda Portugalčevo ponašanje.

Izabrane vesti

Da budem jasan: to što je Ronaldo postigao u fudbalu niko nije mogao da zamisli i istorija će ga pamtiti kao jednog od najboljih. Ova sezona će se za 20 godina zaboraviti. Ali meni kao bivšem kapitenu Mančester junajteda je neprijatno i da gledam da zvezda svlačionice tolimo drami. Dešavalo se to i u poslednjih par sezona, imali smo Pogbinog menadžera – ne uvek Pogbu, ali menadžera svakako – koji se uvek igrao sa klubom. Ne smeš da dozvoliš da ti zvezda tima vodi klub. Ne smeš“, kategorički će Nevil.

JOŠ DAN DO POČETKA MOZZART PROGNOZZERA!

Štaviše, iako je uvek uhvalio Ronalda, solidne igre tima tokom priprema i ohrabrujuća izdanja Antonija Marsijala u navali trebalo bi, smatra Nevil, da upravi kluba olakšaju odluku. Svi znamo koju.

Znamo šta Ronaldo ne može da radi (visoki presing), a način na koji on želi da igra, na lopti, ne mislim da odgovara Te Hagovim idejama... Drugo, te priče da Kristijano Ronaldo hoće da ide, tajming je bio užasan. U startu je potkopao Ten Haga. Sve o čemu je govorio na konferencijama za medije je bukvalno izbrisano pričama o Ronaldu. Ako pogledamo unazad, Pep Gvardiola, Jirgen Klop, Antonio Konte, ser Aleks Ferguson... Zamislite da je njima igrač postao dominantno pitanje, da je počeo da odvraća pažnju s drugih stvari, onda postoji samo jedna stvar koja mora da se desi. Svi znamo koja“.

Ako je Nevil ovako oštar jasno je legendarni štoper Liverpula Džejmi Karager može da bude samo još oštriji.

Uvek sam mislio da je Ronaldovo dovođenje bizaran potez. Nekako sam osećao da će doći do ovoga, čak i ako bude dobar. Potpisao je na dve plus jednu godinu, u to nisam mogao da verujem. Nije on više isti onaj igrać. Ima 37 godina, imaće 38 ove sezone, i dalje je sjajan strelac, ali nije isti igrač. I možda grešim, ali ne vidim da ga nijedan drugi evropski klub želi u ovom trenutku. Ako pitate Ten Haga, mislim da ga ni on ne želi. A nisam siguran da i svlačionica Mančester junajteda trenutno želi Kristijana Ronalda“.

Tanka je linija između ljubavi i mržnje. A deluje da su se Ronaldo i menadžer Žorž Mendeš ovog puta zaigrali. Pari Sen Žermen nije hteo, Bajern nije hteo, čak ni Atletiko nije hteo. Poslednji klub o kome se pisalo je Sporting iz Lisabona. I možda je zaista najbolje rešenje.


tagovi

Kristijano RonaldoGeri NevilDžejmi Karager

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara