Inter, Benzema i Real (©Reuters)
Inter, Benzema i Real (©Reuters)

Ronaldovi favoriti: Benzema, Real Madrid i Inter

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 16:04

Brazilac izneo svoja očekivanja za najbolje ove sezone

Uoči revanša četvrtfinala Lige šampiona između Real Madrida i Čelsija, italijanski Skaj sport organizovao je ćaskanje dvojice nekadašnjih fudbalskih velikana, Ronalda i Alesandra del Pjera.

Brazilac je svojevremeno bio član Kraljevskog kluba, a igrao je i u Italiji za Inter i Milan. Danas uživa u promovisanju fudbala širom sveta, ali je istovremeno i vlasnik dva drugoligaša. Već neko vreme je na čelu španskog Valjadolida, a od nedavno i brazilskog Kruzeira u kom je ponikao.

Izabrane vesti

Tokom razgovara sa čuvenim italijanskim reprezentativcem i desetkom Juventusa, Ronaldo "Fenomen" pričao je kako danas provodi vreme.

"Imam toliko lepih sećanja na igračke dane, ali ono što me zapanji svaki put je pažnja ljudi koju i dalje dobijam gde god se pojavim. Uvek mi svi ukazuju veliko poštovanje. Rezultati koje sam pravio sa Brazilom i klubovima za koje sam igrao deo su predivnog sportskog života. Kao predsednik i dalje imam važne obaveze, ali tokom karijere imao sam odlične učitelje poput Moratija, koji mi je bio kao otac i od kog sam stvarno mnogo naučio, i Florentina Pereza, koji je drastično uticao na razvoj i popularizaciju fudbala sa Galaktikosima".

Prisetio se Brazilac i dolaska u Inter, kada je 1997. stigao iz Barselone za 27.000.000 evra.

"Imao sam dogovor o produžetku ugovora sa Barselonom, ali posle četiri dana predsednik me je pozvao i rekao da ne može da ga realizuje. Rekao mi je da sam slobodan da pregovaram sa drugim klubovima, pa su Nerazuri brzo reagovali i platili obeštećenje. Italijanski šampion je stvarno bio najbolji na svetu u to vreme", smatra Ronaldo.

Za kraj, bivši golgeter otkrio je ko su danas njegovi favoriti.

"Dobra je borba. Po mom mišljenju Inter igra bolje od konkurencije u Seriji A i nadam se da bi mogli ponovo da osvoje titulu. U Ligi šampiona favorit je Real Madrid. Nisu u najboljoj formi, ali imaju ogromno iskustvo u tom takmičenju i Ančelotija na klupi, koji je jedan od najboljih trenera na svetu. Benzema? Zaslužuje Zlatnu loptu! To pričam već godinama, kritikovali su me, ali mislim da je zaslužuje, reč je o velikom golgeteru", istakao je Brazilac.


tagovi

Real MadridInterKarim BenzemaRonaldoAlesandro Del Pjero

Obaveštavaj me

Real Madrid
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara