Kristijano Ronaldo (Foto: Reuters)
Kristijano Ronaldo (Foto: Reuters)

Ronaldu poništen gol u nadoknadi za pobedu, Ščensni uprskao Alegrijev drugi debi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.08.21. | 20:32

Bolonja slavila u sjajnom okršaju sa Salernitanom

Počela je nova sezona u Seriji A, a Juve već štuca. Imao je dva gola prednosti u Udinama zahvaljujući Paulu Dibali, ali ih je ispustio. Na stubu srama našao se Vojčeh Ščensni, koji se poigravao u završnim minutima i na kraju koštao Staru damu bodova - 2:2 (0:2). Kristijano Ronaldo je u igru ušao u 60. minutu, a onda u poslednjim sekundama postigao gol za pobedu, ali ga je VAR poništio zbog ofsajda.

Početak susreta ostao je u senci odluke da Ronaldo meč počne na klupi. Krenula je lavina spekulacija da Portugalac želi iz kluba i da je zbog toga zahtevao da se ne nađe u startnoj postavi. Demantovao je takve natpise Pavel Nedved, ali mu niko ne veruje previše.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, Alegri se prema rečima potpredsednika odlučio za postavu koja može da pruži najviše u ovom trenutku. Tako je ključeve igre dao Dibali u ruke, a Argentinac nije izneverio. Gol i asistencija za samo 23 minuta dali su Juventusu krila, ali ih je na kraju skresao Ščensni. Nije odmogao ni sjajni Udineze, koji je odigrao hrabro. Nije poklekao ni posle dva gola minusa, te je zasluženo odbranio domaći teren.

Sjajno je počeo Juve. Igrao se treći minut, Kvadrado i Bentankur su probili po desnoj strani, Urugvajac je zavrnuo loptu na ivicu peterca, gde se našao Dibala. Argentinac nije pogrešio, precizan šut u dalji ugao i 1:0. Samo 20 minuta kasnije, ponovo Dibala u centru pažnje. Poslao je briljatan pas sa svoje polovine ka Huanu Kvadradu, Kolumbijac pobegao odbrani rivala, potom se namestio na udarac i duplirao prednost.

Izjednačio je domaćin na Dačija Areni već početkom drugog poluvremena. Roberto Perejra je precizno izveo najstrožu kaznu, posle prve brljotine češkog golmana. Napravio je bivši golman Rome i Arenala prekršaj za najstrožu kaznu u 50. minutu, Argentinac ga je pretvorio u gol za 1:2.

Kročio je potom i Ronaldo na teren, imao je jednu veliku priliku. Tukao je glavom posle centaršuta iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla levo od gola. Udineze se nije predavao, a onda je Ščensni imao svoj šou. Pokušao je da prevari protivničke ofanzivce fintom, napravio je veliku i nepotrebnu grešku, koji je kaznio Deulofeu. Pomalo zaboravljeni Španac je iskoristio poklon, zatresao praznu mrežu Bjankonera.


Duboko u nadoknadi, centaršut Dibale sa desne strane i nebeski skok Ronalda na par metara od gola rivala. Preleteo je čuvara i zakucao glavom loptu u mrežu domaćina. Bio je to gol za pobedu. Ipak, usledila je VAR provera, na kojoj je procenjeno da se portugalski napadač našao u ofsajdu. Gol je poništen, postalo je jasno da Juve počinje sezonu sa bodom, a prva zvezda tima bez učinka.

U istom terminu Bolonja je savladala Salernitanu kod kuće - 3:2 (0:0). Svi golovi pali su u fantastičnom drugom poluvremenu, punom preokreta. Trijumfalan start nove sezone za ekipu Siniše Mihajlovića i gol Marka Arnautovića u prvom ligaškom meču po povratku na Apenine.

Dominirala je Bolonja u prvom poluvremenu, ali to nije uspela da materijalizuje. Pritom su gosti ostali sa igračem manje u 34. minutu. Strandberg je za samo 60 sekundi zaradio dva žuta kartona. Nije to domaćin iskoristio do odlaska na odmor, da bi posle pet mintua igre u nastavku zahvaljujući udarcu laktom Sorijana, brojčano stanje ponovo bilo izjednačeno. Našao se Mihajlović u problemu, ostao je bez bitnog fudbalera, koji je pritom skrivio penal. U sledio je pravi vatromet. Dva puta je Salernitana stizala do prednosti, ali se Bolonja nije predavala. Na kraju je za samo dva minuta stigla do preokreta i pobede.

Bonacoli je dao prednost novajliji u elitnom rangu u 52. minutu. Precizan je bio sa kreča posle nespretnog poteza Sorijana. Usledila je dvostruka izmena u domaćoj ekipi, Miha je na teren poslao Vinjaga i Sansonea. Samo tri minuta trebalo su potonjem da ostavi svoj trag. Spojio je De Silvestrija sa golom za 1:1.

Vratio je gostima prednost Kulibali u 50. minutu, a samo pet je trebalo Marku Arnautoviću da probije led po povratku u Seriju A. Dao je gol u Kupu, a sada i u prvenstvu. Shuten je ubeležio asistenciju, a bivši napadač Intera, Stouka i Vest Hema pokazao da će biti veliko pojačanje za sastav sa Dalare.

Samo dva minuta kasnije, sjajni De Silvestri preokreće rezultat. Verni Mihajlovićev vojnik sjajno skače posle kornera koji je Orsolini izveo sa desne strane. Bolonja je povla po prvi put na meču. U nastavku nije bilo promena rezultata, ali daleko od toga da nije bilo uzbudljivo. Igrao se 88. minut kada je Bolonja ostala sa devetoricom na terenu, pošto je i Žerdi Shuten zaradio drugi žuti karton.


SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Inter – Đenova 4:0 (2:0)

/Škrinijar 6, Čalhanoglu 14, Vidal 74, Džeko 87/

Verona – Sasuolo 2:3 (0:1)

/Zakanji 70 pen, 90 - Raspadori 32, Đuričić 51, Traore 77/

Empoli - Lacio 1:3 (1:3)

/Bandineli 4 - Milinković Savić 6, Lazari 31, Imobile 41pen/

Torino - Atalanta 1:2 (0:1)

/Beloti 79 - Murijel 6, Pikoli 90+3/

Nedelja

Bolonja - Salernitana 3:2 (0:0)

/De Silvestri 59, 77, Arnautović 75 - Bonacoli 52, Kulibali 79/

Udineze - Juventus 2:2 (0:2)

/Perejra 51, Deulofeu 83 - Dibala 3, Kvadrado 23/

Napoli - Venecija (u toku)

Roma - Fjorentina (u toku)

Ponedeljak

18.30: (2,05) Kaljari (3,45) Specija (3,60)

20.45: (3,80) Sampdorija (3,45) Milan (2,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijano RonaldoJuventusUdinezeSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara