Ros Barkli (©Reuters)
Ros Barkli (©Reuters)

Ros Barkli ipak napustio Čelsi

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 12:38

I otišao na pozajmicu

Aston Vila je pobedila, Din Smit je dobio pojačanje u veznom redu koje je želeo!

Posle dugih i napetih pregovora na Vila Park došao je Ros Barkli. Jutro je obavio lekarske preglede na novoj adresi, a onda ubrzo potpisao ugovor do kraja sezone, koji Aston Vili ostavlja mogućnost da engleskog vezistu otkupi od Čelsija narednog leta.

Izabrane vesti

Aston Vila se rukama i nogama borila za Barklijev potpis. Nekadašnji fudbaler Evertona bio je na vrhu liste želja trenera Dina Smita za finiš prelaznog roka, jer mu je bio potreban kreativni vezista koji može da igra baš na centru i s Barklijem je to dobio. Frenk Lampard je iznenadio odlukom da pusti Barklija. Mada je najveći deo sezone bio rezervista, Barkli se profilisao kao Lampardov kec iz rukava i znao je da pravi razilku. Aston Vila se u jednom trenutku čak i pomirila sa činjenicom da je Barkli nedostižan, pa je htela da pristane i na potpis Rubena Loftus Čika, ali stvari su se okrenule u poslednja 24 časa.

Konkurencija u Čelsijevom veznom redu je ogromna i Barkli je skupio tek 40 minuta na dve ligaške utakmice, plus ceo meč u Liga kupu u pobedi nad Barnslijem gde je čak i postigao gol. Upravo zato je Lampard i pustio Barklija da ode, mada se šuška da je veliki uticaj na konačnu odluku imao legendarni kapiten Čelsija Džon Teri, inače pomoćnik u stručnom štabu Dina Smita.

Aston Vila je odlično startovala novu sezonu i upisala dve pobede bez primljenog gola protiv Šefilda i Fulama. Ovog leta Vila se otvorila za pojačanja, pa su tako stigli Oli Votkins iz Brentforda za 31.000.000 evra, plus Bertrand Traore iz Liona za 18.500.000, plus golman Emilijano Martinez iz Arsenala za 17.500.000 i desni bek Meti Keš iz Notingema za gotovo 16.000.000 evra.

Lepu ekipu sastavio je Din Smit, pa se čini da bi Lavovi mogli da budu prijatno iznenađenje.



tagovi

Ros BarkliLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara