(©Reuters)
(©Reuters)

Rosi dobio mađarsko državljanstvo pa objavio spisak igrača za meč sa Srbijom

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 16:48

Čak 12 fudbalera iz domaćeg prvenstva

Posle pobede nad Srbijom u Beogradu (2:1) Mađarska ima veliku priliku da novim trijumfom nad Orlovima u Budimpešti (14. oktobar) gotovo obezbedi osvajanje prvog mesta u grupi i vize za Evropsko prvenstvo.

Selektor Mađarske Marko Rosi je danas objavio spisak igrača na koje računa za utakmice sa Srbijom i Litvanijom u oktobarskom terminu kvalifikacija, a u istom danu je dobio veliko priznanje, jer mu je uručeno državljanstvo Mađarske. To je, u neku ruku, nagrada za njega što je fudbal u toj zemlji vratio na staze uspeha posle decenija tumaranja.

Izabrane vesti

Rosi je oduševljen i zahvalan nagradom.

Volim ovdašnji narod i način kako iskazuju poštovanje. Osećam se u Mađarskoj kao kod kuće. Biću zahvalan Mađarima do kraja života. Ovde sam dobio priliku da počnem trenersku karijeru, da povratim samopouzdanje kada sam bio u dubokoj depresiji. Siguran sam da se moj odnos sa Mađarskom nikada neće pokvariti“, rekao je selektor Rosi, koji je pre toga bio trener Honveda u dva navrata.

Nekoliko je povratnika u tabor reprezentacije Mađarske za predstojeće dve utakmice, a upečatljivo je da je čak 12 pozvanih fudbalera iz domaćih klubova. Na spisku nema komandanta odbrane Vilija Orbana iz Lajpciga, koji je povredio koleno pre mesec dana.

Na spisku reprezentacije Mađarske za mečeve sa Srbijom i Litvanijom su:

golmani Peter Gulači (RB Lajpcig), Demjen Patrik (MTK), Denes Dibuš (Ferencvaroš), Peter Sapanos (Pakši),

defanzivci Balog Botond (Parma), Bola Bendeguz (Servet), Endre Botka (Ferencvaroš), Atila Fiola (Fehervar), Adam Lang (Omonija), Atila Moči (Rize), Žolt Nađ (Puškaš Akademija), Atila Salai (Hofenhajm), Gabor Salai (Kečkemet),

vezisti Žolt Kalmar (Fehervar), Mihalj Kata (MTK), Miloš Kerkez (Bornmut), Adam Nađ (Piza), Loik Nego (Avr), Kalum Stajls (Barnsli),

napadači Adam Martin (Ulsan), Kevin Čobot (Ujpešt), Daniel Gazdag (Filadelfija), Kristofer Horvat (Kečkemet), Roland Šalai (Frajburg), Dominik Soboslaj (Liverpul), Barnabas Varga (Ferencvaroš).


tagovi

Fudbalska reprezentacija MađarskeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara