(©Reuters)
(©Reuters)

Roze ne pali alarm: Punom parom u Majnc, pa Beograd

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 09:33

Trener RB Lajpciga ne planira poseban sastanak sa igračima zbog ispadanja iz Kupa Nemačke

Podbacio je RB Lajpcig u utorak uveče i ispao iz Kupa Nemačke u kom je uzastopno trijumfovao prethodne dve godine. Pehar će u druge ruke, a "krivac" je Volfzburg pošto je kao domaćin slavio 1:0 i zaustavio branioce trofeja već u drugom kolu.

Izveo je Marko Roze prilično jak tim, bez velikih promena u odnosu na mečeve Bundeslige i Lige šampiona gde su Bikovi u poslednja tri meča dali 12 golova, međutim, ovaj put napad je zakazao, povratnik u startnu postavu Jusuf Poulsen drugim žutim kartonom u 56. minutu dodatno je otežao posao ekipi koja je već od 14. jurila gol zaostatka. Nije uspela da ga nadoknadi, ali i pored toga na Red Bul areni ne pale alarm.

Izabrane vesti

Trener je posle meča najavio da neće biti posebnog sastanka sa igračima povodom eliminacije iz kup takmičenja. Koncentracija je usmerena na gostovanja u Majncu (4. novembar) i Beogradu (7. novembar).

"Lepo putovanje je došlo do kraja. Imali smo sjajno iskustvo u DFB kupu, osvojivši dva trofeja uzastopno. Nažalost, ove sezone se to neće dogoditi. Ne planiram nikakav poseban sastanak sa igračima. Boli to što smo ispali, momci su razočarani, ali nemamo mnogo vremena da razmišljamo na tu temu jer moramo da osvajamo bodove u Bundesligi i igramo Ligu šampiona u utorak u Beogradu. Što se mene tiče, nastavljamo punom parom", poručio je Roze.

I Kristof Baumagartner želi da zadrži pozitivan stav uprkos neočekivanom porazu.

"Ne mislim da će nas ovaj rezultat uzdrmati za nastavak sezone", istakao je Lajpcigov napadač.

Reči podrške igrači nemačkog kluba dobili su i od bivšeg saigrača Marcela Halstenberga koji se letos, posle osam godina u RB Lajpcigu, vratio u Hanover gde je i počeo karijeru. On je s tribina Folksvagen aren gledao poraz svog doskorašnjeg kluba, a posle utakmice je otišao u gostujuću svlačionicu i, po pisanju Bilda, uputio reči utehe ekipi iz Saksonije. Koliko će im one pomoći da se trgnu i vrate samopouzdanje videćemo već za vikend u Majncu, a onda i u Beogradu kada se Bikovi ponovo sastanu sa Crvenom zvezdom, u četvrtom kolu Lige šampiona. Pre nedelju dana u Nemačkoj bilo je 3:1 za Lajpcig.


tagovi

RB LajpcigKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara