Fudbaleri Fortune (Foto: AFP)
Fudbaleri Fortune (Foto: AFP)

Rozler pronašao dobitnu formulu, Fortuna upisuje i šestu recku

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.01.21. | 10:39

Klub iz Diseldorfa je od promene formacije vezao pet prvenstvenih pobeda, nastavkom niza protiv Braunšvajga stigao bi na bod od prvoplasiranog Hamburga

Poslednji meč 15. kola Cvajte doneće nam okršaj Braunšvajga i Fortune Diseldorf (20.30), dva tima koji bi prema svemu do sada viđenom, na kraju sezone mogli da se vrate odakle su prošle godine i stigli u drugi rang nemačkog fudbala.

Velika borba za opstanak se prethodne sezone vodila u Bundesligi. Verder je uoči poslednjeg dela prvenstva već bio viđen kao siguran putnik u Cvajtu, prvi put još od 1980. godine, međutim, tim s Vezera se u finišu šampionata trgao i u poslednjem kolu ispod crte poslao upravo Fortunu. Ali tim sa zapada Nemačke je rešen da se ponovo vrati u elitu i slovi za jednog od favorita u trci za promociju, o čemu govore i rezultati, posebno oni najsvežiji.

Izabrane vesti

Dosta je Fortuna oscilirala na startu sezone, nikako nije uspevala da veže ni dve pobede u šampionatu, ali se sve promenilo posle debakla protiv Bohuma sa 0:5. Trener ekipe Uve Rozler je uvideo da neće ići tako glatko kako su se u Diseldorfu nadali, pa je odlučio da promeni formaciju i pređe na 4-4-2. Taj potez nemačkog stručnjaka mogao bi da se ispostavi ključnim na kraju sezone, jer od poraza protiv Bohuma Fortuna je perfektna u prvenstvu – pet od pet. Šesta u nizu dovela bi goste na bod iza prvoplasiranog Hamburga. Mada, senku na odlične rezultate u Cvajti je bacio poraz od Esena u kupu u poslednjem meču 2020.

"Tokom priprema nisam mogao da zamislim da ćemo konstantno igrati u formaciji 4-4-2. Pronašli smo način da se svi u timu osećaju prijatno. Videli smo protiv Esena koliko može da bude opasno kada potcenite protivnika, ali smo iz toga naučili lekciju", uverava Rozler.

Fortuna nema epitet preterano efikasne ekipe. Štaviše, jedino devetoplasirani Osnabrik iz gornjeg dela tabele je postigao manje golova od nje, ali bi Rozler mogao da se osloni na odbranu, koja izgleda sve bolje i na poslednje četiri utakmice je dva puta uspela da sačuva mrežu. Pritom Fortuna može da se nada i nekom poklonu defanzivne linije domaćina, druge najslabije u prvenstvu.

Braunšvajg je svoju mrežu sačuvao netaknutom jedino u drugom kolu, a poslednji trijumf, tek treći u sezoni, upisao je početkom decembra, te se trenutno nalazi na 16. poziciji. Dodatan pritisak Lavovima stvara i to što su svi preostali kandidati u borbi za opstanak u ovom kolu ostvarili nešto. Vurzburger i Sandhauzen su slavili, Sankt Pauli je remizirao. Čeka se odgovor tima koji je tresao mrežu rivala na tek dve od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Čeka se odgovor najneefikasnijeg tima prvenstva. Ukoliko ne usledi u skorije vreme, Braunšvajg bi mogao sebi dodatno da zagorča život, i ko zna, možda će se vratiti u treću ligu.

CVAJTA - 15. KOLO

Petak

Sandhauzen – Hajdenhajm 4:0 (2:0)

/Bijada 9, Roseler 32, Rosipal 59, Berens 82/

Karlsrue – Grojter 3:2 (2:2)

/Goler 2, 45, Hofman 84 – Nilsen 23, Ernst 28/

Subota

Osnabrik - Vircburger 2:3 (1:0)

/Kerk 41, Ihorst 85 - Piringer 67, 76, Kopač 80/

Sankt Pauli - Holštajn Kil 1:1 (0:0)

/Marmouš 52 - Mes 62/

Nirnberg - Hamburger 1:1 (1:0)

/Nirnberger 14 - Terode 33/

Nedelja

Paderborn - Aue 2:1 (1:1)

/Mihel 4, Justvan 58 - Kriger 6/

Darmštat - Hanover 1:2 (0:1)

/Sejdel 68 - Dukš 45, 50/

Regenzburg - Bohum 0:2 (0:0)

/Coler 80, Ajsfeld 90+5/

Ponedeljak

20.30: (3,60) Braunšvajg (3,45) Fortuna Diseldorf (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BraunšvajgFortuna DiseldorfCvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara