Sporting (©Reuters)
Sporting (©Reuters)

Ruben Amorim je doktor za Liga Kup: Njegov treći, Sportingov drugi uzastopni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 22:54

Lavovi u finalu bolji od Benfike – 2:1

Kao što je Unaj Emeri „Gospodin četvrtak“, jer je doktorirao na osvajanju Lige Evrope, tako je Ruben Amorim postao gazda portugalskog Liga kupa.

Treći put zaredom šef struke lisabonskih Lavova je podigao isti pehar: najpre 2020. godine kao trener Brage, da bi naredne sezone do istog trofeja doveo Sporting, a večeras je sa zeleno-belima odbranio titulu.

Izabrane vesti

U finalu na neutralnom terenu u sudaru dva lisabonska kluba Sporting je savladao Benfiku i osvojio trofej Liga kupa – 2:1. Otkako je u martu 2020. godine postao trener Lavova, Amorimu je ovo četvrti osvojeni pehar.

Izgleda da je neko u Sportingu ipak nešto znao kada je pre skoro dve godine odlučeno da se Bragi plati čak 10.000.000 evra za čoveka koji je trener prvog tima bio svega dva meseca! I već do sada se Amorim isplatio za svaki uloženi evro.

Finale je, ipak, krenulo po taktovima Benfike. Superorlovi su došli do vođstva preko Evertona u 23. minutu. Ali, zvuči neverovatno da je tim u crvenim dresovima imao samo jedan jedini udarac u okvir gola sve do poslednjih deset minuta.

Sporting je potpuno preuzeo kontrolu igre, dominirao je terenom, a golovi i preokret su došli kao neminovan sled događaja. Izjednačio je Gonsalo Injasio, mladi štoper Lavova za kojeg je Njukasl pre neki dan nudio čak 50.000.000 evra, a klub iz Lisabona odbio ne trepnuvši.

Čovek koji je doneo preokret i trofej Sportingu bio je fenomenalni Pablo Sarabija, kojem je ovo deseti gol, uz šest asistencija na 29 mečeva za Lavove u sezoni.

LIGA KUP – FINALE

Benfika – Sporting  1:2 (1:0)

/Everton 23 – Injasio 49, Sarabija 78/


tagovi

Sporting LisabonBenfikaLiga kup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara