Ruben Dijaš sutra bez Pepea kao saradnika u odbrani (© Reuters)
Ruben Dijaš sutra bez Pepea kao saradnika u odbrani (© Reuters)

Ruben Dijaš 100. put za Portugal: Ne tražimo revanš za Beograd, naša misija je pobeda

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 15:28

„Loše bih se osećao da nisam razmišljao o direktnom duelu sa Mitrovićem“, kaže štoper Navigatora

Susret na Lužu ima veliku važnost za dve nacije, a posebnu za Rubena Dijaša. As Mančester Sitija će u nedelju veče 100. put u karijeri predstavljati Portugal.

I voleo bi da taj jubilej, trocifren broij utakmica – u mlađim kategorijama, U21 selekciji i A timu – obeleži viziranjem ulaznice za Mundijal u Kataru.

Izabrane vesti

„Svi smo izuzetno motivisani. Osim što je na programu odlučujuća utakmica, radujemo se činjenici da će stadion biti krcat, da će svi bizi uz nas. Energija između navijača i fudbalera na terenu je pozitivna i daje nam dodatne mogućnosti“, ushićen je štoper u ekipi Fernanda Santoša pred poslednji meč kvalifikacione Grupe A.

Jedino što na njemu neće imati standarndog partnera. Usled isključenja u Dablinu, van konkurencije je Pepe, ali bivši as Real Madrida i Bešiktaša nije otišao u Porto, već je ostao da uživo drži plačeve kolegama iz državnog tima, u kome će ga menjati Hose Fonte.

„Odmah posle utakmice u Irskoj sam Pepea pitao zašto se nije vratio u klub, ha-ha-ha-ha. Veoma je važno što je ostao da nas podrži. Meni baš znači njegovo prisustvo, iako neće biti na terenu, a i grupa se oseća sigurnije kad je takav igrač odmah pokraj terena“.

Portugalci očekuju od Dijaša da bude na visini zadatka, kao što je u dresu Građana. Da zaustavi prvu pušku naše reprezentacije, Aleksandra Mitrovića, raspucanog i u Čempionšipu.

Loše bih se osećao da nisam razmišljao o tome i da sebe nisam pripremio za direktan duel sa Mitrovićem. Nema tajni uoči ovog meča. Na kraju će odlučivati volja, posvećenost i fokus. Moramo da prezentujemo najbolju verziju sebe kako bismo pobedili. Vrlo dobro znamo za šta je sve Srbija sposobna, međutim, znamo i mi koliko možemo“.

U malom mozgu domaćih fudbalera je prvi susret ovih reprezentacija, iz marta ove godine, na stadionu „Rajko Mitić“. Portugalci su vodili 2:0, Srbi se vratili, da bi u nadoknadi Kristijano Ronaldo prebacio loptu preko gol-linije, samo što tad nije bilo VAR-a.

Ne tražimo revanš za dešavanja u Beogradu. Naravno da nam se nije svideo način na koji je završen taj susret, ali to ne menja ništa u našem pristupu ili stilu. Idemo po pobedu, jer branimo boje naše države“, dodao je Ruben Dijaš, uz napomenu da ne razmišlja o remiju kao opciji, iako je domaćinu dovoljan bod. „Ne bih rekao da smo zbog toga u prednosti, iz jednostavnog razloga: ako se tako postavimo u startu smo u lošijoj poziciji. Naša misija je pobeda. Bilo gde i bilo kad. Takav nam je mentalitet. Igrao sam 99 puta, što za mlađe, što za A selekciju Portugala, naučen sam da razmišljam samo o trijumfu“.




tagovi

reprezentacija PortugalaKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoRuben Dijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara