Kai Haverc (©Reuters)
Kai Haverc (©Reuters)

Rumenige otvoreno: Tijago hoće da ide; Haverc? Nećemo ga kupiti ove godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 22:42

Što ne znači da neće sledeće...

Mnoge je bitke u poslednjih nekoliko meseci dobio Bajern iz Minhena. Bez obeštećenja uzeo je Aleksandera Nibela i Tangija Kuasija, za samo 49.000.000 pazario Leroja Sanea, produžio ugovore sa Tomasom Milerom, Manuelom Nojerom, uskoro bi trebalo i sa Davidom Alabom...

Među svim tim pobedama morao je da se nađe i neki poraz. I kako stvari stoje taj poraz će se zvati Tijago Alkantara. Bajern, sva je prilika, neće uspeti da se dogovori sa Špancem oko nastavka saradnje, zbog čega će za male pare morati da ga proda ovog leta.

Izabrane vesti

Ovo je na neki način potvrdio u intervjuu za SPORT1 generalni direktor minhenskog giganta Karl Hajnc Rumenige.

"Tijago? Vrhunski momak i na terenu i van njega. S njim smo veoma ozvbiljno razgovarali poslednjih dana. Ispunili smo mu sve želje. Ali izgleda da on želi pred kraj karijere još neki novi izazov, da uradi nešto novo", kazao je Rumenige, izbegavši da u priču uključi Liverpul, koji se najčešće navodi kao sledeća Alkantarina stanica.

Poznato je da Jirgen Klop veoma ceni Španca, međutim ne treba isključiti niti mogućnost da ova na kraju ipak završi u Mančester Sitiju, kod Pepa Gvardiole, koji ga je i doveo u Bajern.

Mnogi su pomislili da će Bavarci krenuti po Kaija Haverca ovog leta. Pogotovo ukoliko se ispostavi da je Tijagov odlazak neminovnost. Ali Rumenige kategorički odacuje takvu mogućnost.

"Vrlo jasno ću vam reći - transfer Kaija Haverca sa neće biti moguć ove godine pre svega sa finansijske strane. A i Rudi Feler ga želi još godinu dana u Leverkuzenu, tako da"...

Bajern verovatno neće dovoditi zamenu za Tijaga Alkantaru. Na njegovu poziciju će Leon Gorecka, jedan od omiljenih igrača Hansija Flika, dok će kao alternative figurirati Korentan Toliso i Havi Martinez. Čak bi i mladi Mikael Kjuzans mogao da uskoči na tu poziciju ukoliko ustreba.


tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020Kai HavercKarl Hajnc Rumenige

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara