(©Reuters)
(©Reuters)

Rumune čeka kazna zbog „Kosovo je Srbija“

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.09.23. | 17:40

Verovatno zatvaranje stadiona na jednu ili dve utakmice

Uzburkala se cela Evropa u sredu veče kada su navijači Rumunije skandirali „Srbija, Srbija“ i istakli parolu „Kosovo je Srbija“ na utakmici protiv takozvanog Kosova.

Gosti su zbog toga otišli sa terena u svlačionicu posle 20 minuta igre, a utakmica je nastavljena nakon skoro sat vremena pauze. Navodno je jedan od uslova bio da se isprazni deo tribina na kojem su bili rumunski ultrasi, koji su istakli parolu i skandirali Srbiji, ali to se na kraju nije dogodilo.

Izabrane vesti

Rumunija je dobila utakmicu sa 2:0, međutim, kaznu UEFA neće izbeći. Kako pišu i tamošnji mediji, ali recimo i španski Mundo Deportivo, disciplinski pravilnik Evropske kuće fudbala najavljuje kaznu za reprezentaciju čiji navijači na „rasistički ili bilo koji diskriminatorni način vređaju protivnika“.

Iako pravilnik ostavlja mogućnost čak i da se utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 za „vređane“, najrealniji je scenario da preostale dve utakmice u kvalifikacijama za EP Rumunija odigra pred zatvorenim tribinama.

Interesantno je da će to biti mečevi protiv Andore i Švajcarske, selekcije u kojoj se kao prve zvezde ističu neki igrali rođeni baš na prostoru Kosova i Metohije. Biće zanimljivo...

Kaznu UEFA ne bi trebalo da izbegne ni golman gostiju Samir Ujkani, koji se više puta uhvatio za međunožje i pokazivao srednji prst navijačima Rumunije na putu ka svlačionici i to sve pored pomoćnog sudije, a za to nije dobio ni žuti karton.


tagovi

reprezentacija RumunijeUEFAkvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara