Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rusi odustali od Lazetića: Soči potpisao bivšeg selektora Španije

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.12.23. | 02:03

Robert Moreno novi trener poslednjeplasiranog tima ruske Premijer lige

Pisalo se da Soči merka trenera TSC-a Žarka Lazetića. Čak i da je prisustvovao poslednjem meču ove ekipe pred zimsku pauzu, što je dodatno pogrejalo priče da bi karijeru mogao da nastavi u Rusiji. Ipak, Soči je na kraju otišao u drugom smeru.

Kako je i zvanično potvrđeno od strane kluba, Robert Moreno je novi trener poslednjeplasiranog tima ruske Premijer lige. Nije precizirano na koliko dugo je parafirao ugovor, već samo da je reč o dugoročnoj saradnji.

Izabrane vesti

Dakle, Lazetić definitivno neće karijeru nastavljati u Rusiji. On je nedavno poslednji put predvodio TSC u Evropi ove sezone, pošto si Topolčani završili učešće u Ligi Evrope sa bodom iz grupe u kojoj su se nalazili Frajburg, Vest Hem i Olimpijakos, ali su generalno ostavili solidan utisak. Dobrim partijama, ali i rezultatima, s ozbirom da je minule sezone stao između večitih rivala, očigledno je skrenuo pažnju Rusije, ali na kraju se Soči odlučio za bivšeg selektora Španije, ali i trenera Monaka i Granade.

Moreno se od 2002. bavi trenerskim poslom, iako ima 46 godina. Dugo je i strpljivo tražio put, radio kao skaut Barselone, da bi ga Luis Enrike 2011. pozvao da mu bude asistent u Romi. Zajedno su potom radili u Selti i Barseloni, pa u reprezentaciji Španije, gde je novi šef struke Sočija i nasledio Enrikea na selektorskoj poziciji.

Najpre je na tri utakmice predvodio Crvenu furiju kao privremeno rešenje, kada je Enrike zbog privatnih razloga morao da se povuče, da bi u junu 2019. dobio i ugovor. Nije dočekao Evropsko prvenstvo naredne godine, pošto se samo pet meseci kasnije Enrike vratio i dobio stari posao, a čak je i razrešio dužnosti Morena, te ga nazvao izdajicom i istakao da je preambiciozan zbog želje da prevodi Španiju na kontinentalnoj smotri. Interesantno, nije izgubio nijedan meč u kvalifikacijama za Euro 2020.

Nakon toga je imao neuspešnu epizodu u Monaku (13 utakmica, pet pobeda), pa je potom predvodio Granadu na 29 mečeva, ali je ostvario samo šest trijumfa. Bez angažmana je preko godinu i po dana, ali ga se Soči ipak setio. Čeka ga težak zadatak da donedavno veoma ambiciozan ruski klub spase ispadanja u drugu ligu.


tagovi

Žarko LazetićRobert MorenoSoči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara