Nikola Maksimović (©Starsport)
Nikola Maksimović (©Starsport)

Rusija je važna, Norveška najvažnija

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 10:02

„Meč u Oslu je šansa generacije“, kaže Nikola Maksimović

Kreće Srbija u novo izdanje Lige nacija. I to kao odličan đak, jer je prvi razred završila sa svim peticama, pa je iz C preskočila u B evropsku fudbalsku klasu.

Na premijeri Orlovi će sutra (20.45) igrati protiv Rusije u Moskvi, a danas pre podne je državni tim Srbije otputovao na poprište duela.

Izabrane vesti

A tamo ih čeka, u neku ruku, neravnopravan duel. Silom prilika. Izazvan koronom. I činjenicom da reprezentaciju čine biseri rasuti po celom svetu.

Razlika između njih i nas u ovom trenutk je što 90 odsto njihovih fudbalera nastupa u ruskom prvenstvu, u kojem je odigrano šest kola. A kod nas je takva situacija da je 90 odsto igrača još u pripremnom periodu, lige nisu počele. Jako težak meč nas čeka, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo“, istakao je Nikola Maksimović, štoper Napolija i reprezentacije Srbije.

Da se ne lažemo, koliko god Liga nacija bila bitna, a ona nam je dala drugu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo, daleko bitniji meč će se igrati u oktobru, protiv Norveške u Oslu, koji je pretposlednja stepenica za plasman na šampionat kontinenta.

Ove dve utakmice (Rusija i Turska, prim.aut.) mogu da nam posluže da se što bolje pripremimo, da zamisli selektora sprovedemo u delo. Različit je stil koji prati Norvešku u odnosu na ove druge dve selekcije, ali posle 20 godina imamo šansu za celu generaciju, biće to veliki ispit i uradićemo sve što je do nas da napravimo rezultat“, poručio je Maksimović.

Sa tim stavom se slaže i drugi srpski reprezentativac, vezista Sevilje Nemanja Gudelj.

Bitne su nam utakmice zbog nas, zbog samopouzdanja za meč sa Norveškom koji nam je najbitniji ove godine. Probaćemo da dobijemo oba naredna meča, protiv Rusije će biti teška utakmica, imaju dobru selekciju, ali imamo i mi vrlo kvalitetnu ekipu“, naglasio je Gudelj.

Posle duela sa Rusijom sutra, Srbiju čeka i meč sa Turskom 6. septembra na Marakani, a onda u oktobru dugo čekani i više puta zbog korone odlagani okršaj sa Norveškom u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo.











tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeNikola MaksimovićNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara