Anton i Aleksej Mirančuk (©Reuters)
Anton i Aleksej Mirančuk (©Reuters)

Ruska generalka: Baćuške "bilduju" samopouzdanje protiv Bugara

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 13:51

Danas u Moskvi četa Stanislava Čerčesova igra poslednji meč pred start Evropskog prvenstva

Bugarska je u poseti Rusiji, koju će pripremiti za izazove na Evropskom prvenstvu. Ujedno, izabranici Jasena Petrova pokušaće da naprave još jedan važan korak napred u svom razvoju. Lavovi nisu pod pritiskom i mogu bezbedno da izađu na teren VTB Arene i pokušaju da namuče poznatijeg rivala.

Za Zbornaju sastanak nije beznačajan. Ovo je poslednja provera ekipe pred Euro 2020. i želeće da zabeleži uspeh kojim će povratiti raspoloženje posle poraza od Slovačke (1:2) i remija sa Poljskom (1:1) u poslednja dva meča. Pored toga, više od 10.000 gledalaca podržaće ekipu sa tribina.

Izabrane vesti

17.00: (1,55) Rusija (3,90) Bugarska (6,75)

Kormilar Stanislav Čerčesov ima mnogo iskusnih i otmenih igrača poput Artjoma Dzjube, Jurija Žirkova, Alekseja Mirančuka i Aleksandra Golovina, tako da su Rusi definitivno favoriti, bar na papiru. Još dvojica sjajnih igrača, poput Denisa Čeriševa i Marija Fernandesa trebalo bi da propuste današnji meč jer se još nisu potpuno oporavili od povreda.

U sastavu Rusije promene će verovatno biti mnogo manje od sedam koje će da napravi Petrov, pošto Čerčesov želi da konačno razjasni sastav za prvi meč smotre najboljih na kontinentu protiv Belgije. Pretpostavlja se da će na teren izvesti Šunjina, a u odbranu Semjonova, Džikiju i Kudrjašova. Kuzjaev, Karavaev, Zobnin i Ozdoev činiće vezni red. Dzjuba će delovati u vrhu napada, a iza njega će biti Mirančuk i Golovin.

Bugarska je poslala dobar signal u poseti Slovačkoj (1:1) pre četiri dana. Pokazali su Lavovi pristojan fudbal u prvih 25 minuta i sa malo više šansi mogli su i da pobede u ovom meču. Kiril Despodov bi trebalo da bude kapiten prvi put u karijeri, a Ivan Karadžov će debitovati na golu. Selektor Petrov, koji želi da vidi sve igrače koje je pozvao u kamp, izvršiće sedam promena u sastavu iz remija sa Slovačkom.

Zanimljivo je da je Bugarska do sada imala relativno malo sukoba sa Rusijom i brojke su prilično slične. Lavovi mogu da se pohvale sa jednom pobedom, jedan duel je okončan remijem, a Baćuške su izvojevale dva slavlja, uz gol-razliku 7:5 za Ruse.


tagovi

reprezentacija Rusijereprezentacija BugarskePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara