Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Rutina Parižana u Japanu, Sarabija i Mbape pocepali mrežu Urave, tačku stavio Kalimuendo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 13:56

Sveci upisali i treću pobedu na pripremama

Fudbaleri Pari Sen Žermena se za novu sezonu spremaju u Japanu. Četa Kristofa Galtjea je posle Kavasakija (2:1), savladala i Uravu, ali je ovoga puta bila ubedljivija. Pablo Sarabija i Kilijan Mbape su efektnim golovima doneli Svecima komfornu prednost već u prvom poluvremenu, da bi pobedu u finišu susreta overio Arno Kalimuendo - 3:0.

Galtje je dao priliku nekolicini mladih igrača od prvog minuta, poput Vorena Zaira Emerija i Erika Ebimbea. Meč su na klupi počeli igrači poput Lionela Mesija, Nejmara, Serhija Ramosa, novajlije Vitinje i Ašrafa Hakimija, ali to nije usporilo francuskog šampiona u prvom poluvremenu. Navalu je predvodio Mbape, a Sarabija je posle pozajmice u Sportingu ponovo pokazao da bi mogao da ima ulogu na Parku prinčeva.

Izabrane vesti

U drugom delu je Nejmar imao svoj šou. Sjajno je delio loptu, bio začetnik akcije kod trećeg pogotka. Vrlo raspoložen bio je i levi bek Nuno Mendeš koji je i upisao asistenciju kod poslednjeg pogotka.

Imao je i domaćin svojih prilika, na kraju uputio i više šuteva od rivala, par puta ozbiljno namučio Kejlora Navasa u prvom poluvremenu, ali su uglavnom pokušaji Urave bili neprecizni.

PSŽ je do prednosti stigao u 16. minutu. U par poteza se stvorio pred golom rivala, Maurio Ikardi je sa ivice kaznenog prostora ostavio loptu Sarabiji koji je efektnim udarcem zatresao mrežu rivala.

Kod drugog gola je Mbape zablistao u punom sjajnu. Prvo je petom sjajno proigrao Huana Bernata na levoj strani. Španac mu je vratio loptu, a onda je proleteo pored čuvara i iz nezgodnog ugla prosto pocepao mrežu Urave.

Otišlo se na odmor sa 2:0 za goste, a po povratku sa pauze oba trenera su promešala karte. Nuno Mendeš je samo par minuta po ulasku na teren pogodio stativu, a onda u 76. minutu spojio sa golom Kalimuneda. Nejmar ga je uočio kako se ubacuje po levoj strani, poslao mu predivan pas, Portugalac je iz prve proigrao mladog napadača kojem sa ivice peterca nije bilo teško da se upiše u listu strelaca.

Parižani su tako udarili i treću recku na pripremama, pošto su pre odlaska u Japan u Francuskoj savladali Keviji (2:0). Susret na Saitama Stadionu pratio je veliki broj gledalaca sa tribina, a Sveci su imali i toplo dobrodošlicu.



tagovi

Pari Sen ŽermenUrava RedsKilijan EmbapeNejmarLionel MesiPablo SarabijaNuno Mendeš

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara