Luis Murijel (AFP)
Luis Murijel (AFP)

Sa klupe smrtonosan, iz startne postave takođe: Potreban evrogol? Pozovite Murijela! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.12.23. | 22:26

Novo kolo Serije A, novi, majstorski pogodak kolumbijskog golgetera i nova pobeda Atalante

Nema boljeg džokera u Seriji A u poslednjih nekoliko godina od Luisa Murijela. Majstorstvo nenametljivog Kolumbijca snažno progovara kada uđe sa klupe kao što je to bio slučaj u prošlom kolu italijanske elite. Zgazio je tada loptu štiklom u dobokoj nadoknadi za slom Milana, a večeras je u 16. kolu Salernitana se uverila da nije ništa manje smrtonosan ni kada počne utakmicu. Evrogolom s početka drugog poluvremena najavio je 32-godišnjak veliki preokret kojim je Boginja skočila na sedmo mesto i prišla nadomak evrozone - 4:1.

Drugu nedelju zaredom bergamska publika gledala je svoje ljubimce kako postižu najmanje tri gola, samo što su za razliku od prošle runde i gostovanja Rosonera na stadionu Atleti Azuri di Italia, morali da jure rezultat protiv tima iz Salerna. Nije dobro počelo za ekipu Đan Pjera Gasperinija nakon što je saradnja Antonija Kandreve i Lorenca Pirole već posle 10. minuta fudbala iznedrila vođstvo gostiju, ali je popularni Gasp na poluvremenu očigledno adekvatno motivisao svoje pulene.

Izabrane vesti

Već tokom nepunih sedam minuta nastavka semafor je od prvobitnih 0:1 pokazivao 2:1. Nije bilo odbrane od savršeno izvedenog voleja Murijela, a Kolumbijcu, iako nije bio asistent, idu velike zasluge za Pašalićev pogodak koji je brzo usledio.

Nije Boginja žurila po treći pogodak i pečat na pobedu, a mogla je da uđe u ozbiljne probleme dvadesetak minuta pre kraja. Tada je zahvaljujući golmanu Karnesekiju ziver Ikvuamesija nije pretvoren u drugi gol Salernitane, a stativa koju je pogodio Dija spasla je domaćine nepunih 100 sekundi kasnije.

U poslednjoj četvrtini utakmice Gasperini je počeo da uvodi svežu krv na teren, šansu je dobio Šarle De Ketelare, nešto kasnije i Aleksej Mirančuk, a obojica rezervista upisala su se u strelce do kraja meča. Mogla je u Bergamu da pukne i petarda, ali je sreća ovoga puta bila naklonjena gostima i zatresla se stativa na drugoj strani terena.

Čitave prošle sezone, na 40 nastupa za Milan Šarle de Ketelare nije uspeo da postigne gol, a pozajmica u komšiluk mu očigledno prija jer je već upisao četiri gola na 18 mečeva u svim takmičenjima - po dva u Ligi Evrope i Seriji A.

Zasluženi trijumf Atalante pred gostovanje otkrovenju Serije A, četvrtoplasiranoj Bolonji. Murijel i drugovi idu na Renato Dalaru za pet dana i uz sudar Rome i Napolija biće to jedan od najinteresantnijh mečeva 17. kola.

SERIJA A – 16. KOLO

Petak

Đenova - Juventus 1:1 (0:1)

/Gudmundson 48 - Kjeza 28/

Subota

Leče - Frozinone 2:1 (1:1)

/Pikoli 11, Ramadani 89 - Kajo Žorž 33 penal/

Napoli - Kaljari 2:1 (0:0)

/Osimen 69, Kvarachelija 75 - Pavoleti 72/

Torino - Empoli 1:0 (1:0)

/Zapata 25/

Nedelja

Milan - Monca 3:0 (2:0)

/Rajnders 3, Simić 41, Okafor 76/

Fjorentina - Berona 1:0 (0:0)

/Beltran 78/

Udineze - Sasuolo 2:2 (1:0)

/Luka 36, Pereira 55 - Berardi 75p, 88p/

Bolonja - Roma 2:0 (1:0)

/Moro 37, Kristensen 49ag/

Lacio - Inter 0:2 (0:1)

/Martinez 40, Tiram 66/

Ponedeljak

Atalanta - Salernitana 4:1 (0:1)

/Murijel 47, Pašalić 52, De Ketelare 83, Mirančuk 89 - Pirola 10/

***kvote su podložne promenama

gallery



tagovi

SalernitanaAtalantaLuis Murijel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara