(© Reuters)
(© Reuters)

Sa Lesterom ispada, sa Njukaslom bi mogao u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.05.23. | 15:13

Drugi pokušaj da se realizuje transfer Džejmsa Medisona

Njukasl želi ozbiljno da se pojača za sledeću sezonu u kojoj će, sva je prilika, igrati evropska takmičenja. Prema saznanjima engleskog Telegrafa Džejms Medison je prva želja čelnika trećeplasiranog tima Premijer lige. Najbolji igrač Lestera mogao bi da napusti ekipu, ugovor mu ističe 2024, Lisice će ga najverovatnije pustiti da bira novi klub.

Engleski list navodi da će Njukasl pojuriti engleskog reprezentativca samo ako oseti ambiciju Medisona da se preseli na severoistok, nova politika kluba i čelnika je da ne dovode pojačanja koja neće biti potpuno posvećena Svrakama. Za njega postoji ogromno interesovanje širom Premijer lige, Mančester junajteda i Totenhema već su se raspitivali za 26-godišnjeg vezistu. Tada je Lester naveo cenu od 60.000.000 evra.

Izabrane vesti

Lisice se nalaze u veoma teškoj situaciji, bore se za opstanak, na 18. su mestu, pa je na pomolu letnja rasprodaja. Medison je ove sezone najbolji igrač ekipe, postigao je deset golova uz devet asistencija i bez njega bi Lester bio prežaljen. Ovako mu ostaje borba za opstanak u poslednja tri kola, u pretposlednjem gostuju upravo Njukaslu.

Bivši fudbaler Noriča već dugo je želja Edija Haua, vidi ga kao kreativca u veznom redu koji im trenutno nedostaje. Pokušali sa Sent Džejms parka u januaru kada je odbijena ponuda od 50.000.000 funti, ali to nije obeshrabrilo bogate čelnike crno-belih. Čak se i na Svetskom prvenstvu u šaljivom tonu moglo čuti ubeđivanje igrača Njukasla Nika Poupa i Kaluma Vilsona u prelazak Medisona.

Svrake ozbiljno planiraju četiri ili pet pojačanja na leto kako bi dodali kvalitet i proširili klupu. U Premijer ligi su gledali ka Deklanu Rajsu i Mejsonu Mauntu, ali velike plate koje bi tražili članovi Vest Hema i Čelskija stvaraju problem. Najveća primanja u Njukaslu ima Kiran Tripije (138.200 evra nedeljno), dok bi njegovi saigrači iz reprezentacije zahtevali oko 230.000 evra.

Što se tiče drugih meta, u fokusu su braća Tiram, Markus i Kepren, a tu je i fudbaler Bajera iz Leverkuzena, Musa Dijabi kojeg već dosta elitnih klubova drži na oku.

Medison je svakako prioritet, a „desetka“ Lestera se nada da će pre toga uspeti da pomogne klubu u kom je izgradio ime da obezbedi opstanak. U najboljim je godinama i očekuje se da će ukoliko se transfer dogodi moći da pomogne novom klubu u evropskim izazovima.


tagovi

NjukaslDžejms Medison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara