Foto: Senko Župljanin
Foto: Senko Župljanin

Sa Ljajićem na Napredak i u Evropu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 10:55

Veliko interesovanje za gostovanje Kruševljana u Novom Pazaru

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Došao je Adem Ljajić, pre toga i Sejduba Suma, ali dolazi i Napredak. I to danas (17.00, Arena Sport 1), u okviru sedme runde Mozzart Bet Superlige. Negde u suton, videće se da li između trenutne euforije u dolini Jošanice i Raške i fudbalske realnosti stoji znak jednakosti.

Izabrane vesti

U domaćem taboru očekuju pune tribine, pa je jedna biletarnica na Gradskom stadionu u funkciji još od 10.00. Slika od petka uveče, kada je u karnevalskoj atmosferi promovisan Ljajić, pokazuje da fudbalera sa velikom karijerom u Seriji A sugrađani vide kao nekoga ko će ih povesti ka Evropi. Identičnog stava su i čelnici pazarskog superligaša.

"Mislim da je Adem došao da bi ostao ovde do kraja karijere, iako se pričalo i da bi mogao da se vrati u Partizan. Mnogo znači kad vam dođe zvezda evropskog kalibra, fudbaler koji je igrao za Fiorentinu, Romu, Inter, Torino, Bešiktaš. Samopouzdanje raste na svim nivoima. Verujemo da ćemo s njim doći do mesta vrednog internacionalne scene. Pozivamo sve Novopazarce da nam u tom pomognu, ali i ljubitelje fudbala iz Raške, Sjenice, Tutina, Zubinog Potoka, Leposavića, Kraljeva, Nove Varoši…", kaže za Mozzart Sport predsednik kluba Bajro Župić.

A upravo je nekadašnji perpetum mobile Novog Pazara i Partizana neko ko je postavio temelje Ljajićeve karijere.

"Kada sam 1999. godine došao u lokalnu Jošanicu, sklopio sam mlađe kategorije. Adem je kao dečak rođen 1991. godine selektiran u generaciju 1988. Trenirao je i igrao sa tri godine starijim dečacima. Videlo se odmah da će da bude vrhunski. Išli smo nešto kasnije u Beograd, u goste Partizanu. Još tad sam rekao legendarnom Dušanu Trbojeviću da obrati pažnju na Ljajića", priseća se Župić.

A teren sa Ljajićem tada je delio i Fikret Međedović, sada prvi operativac Plavih.

"Bili su to momci različitih generacija, između 1988. i 1991. godine. Izdvojio bih Semira Gusinca, Arđenta Gafurija, Jakuba Suljovića, Lolu Selimovića, Adnana Ajrovića, Admira Redžovića… Trenirali smo zajedno, iako je Adem imao deset, a ja u to vreme 13 godina. Potencijal tog dečaka zaista je bio neverovatan, nije ni čudo što je postao balkanska fudbalska zvezda. Tadašnji treneri Župić i Kenan Kolašinac odmah su uočili o kakvom se materijalu radi, sve ostalo je istorija", vraća film Međedović.

Ljajić je sa Pazarcima trenirao i pre godinu dana. Šuškalo se u to vreme o povratku u rodni grad, a u igri je bio i Partizan. Iako je ofanzivni vezista nešto kasnije odabrao turski Karagumruk, možda se nagoveštaj Ademovog povratka u rodni grad desio još prošlog septembra.

"Kamen temeljac njegovog dolaska u naše redove postavljan je kad kod bi Adem došao u Pazar. Privatno se družimo, redovno smo pričali na tu temu. Stalno je govorio da će jednom da dođe. Možda je sad bolji trenutak nego pre godinu dana. Mislim da može mnogo više da pruži, u optimalnom je stanju. Od njega se uvek očekuje najviše. Nema ni gram viška, dobrog je zdravlja. Uz Sejdubu Sumu, projektovan je da bude naš lider. Posebno se to, ipak, odnosi na Adema", veli generalni sekretar Novog Pazara.

Nastavio je u istom dahu:

"Šta sve ovo donosi, najbolje se videlo u petak. Fudbalski Novi Pazar nikada nije dočekao asa tog kalibra. Čak ni loše vreme, koje je prethodilo, nije moglo da pokvari prelepu sliku. Što se transfera tiče, bilo je teško raditi na realizaciji, ali i pravo zadovoljstvo. Nijednu, ali nijednu jedinu reč nismo progovorili po pitanju finansija", završava priču Fikret Međedović.

SRBIJA - MOZZARTBET SUPERLIGA - 7. KOLO

Subota

Čukarički - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Docić 23pen, Adetundži 75 - Kraso 47pen/

TSC - Železničar 6:3 (3:0)

/Đakovac 3, 10, Stanić 37, Cvetinović 67, Pantović 78, Vulić 93 - Đorđević 55, 80, Šušnjar 90/

Voždovac - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Burmaz 16, Vujanović 48, Mitrović 89 - Varjačić 41/

Spartak - Vojvodina 2:0 (1:0)

/Vidaković 15, Ubiparip 55/

Nedelja

16.00: (2,05) Radnički (3,45) Javor (3,60)

17.00: (1,98) Novi Pazar (3,40) Napredak (4,00)

19.30: (1,80) Radnički Niš (3,60) IMT (4,60)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Radnik (11,00)

*Kvote su podložne promenama



tagovi

Adem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara