Marko Gobeljić
Marko Gobeljić

Sa Marakane poručuju: Marko Gobeljić kalibar za reprezentaciju

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.01.19. | 14:48

Šta o univerzalcu crveno-belih kaže trener Milojević i koju anegdotu otkriva kapiten Savić

Marko Gobeljić. Delije će kazati „nastavak se piše sam od sebe“. Univerzalac, sposoban da igra i na desnom i na levom boku, ponekad i u veznom redu, 26-godišnji Kraljevčanin pobrao je simpatije publike na Marakani, pa je ekipa TV Crvena zvezda rešila da tu njegovu sposobnost da pokriva više pozicija predstavi iz stručnog ugla.

U serijalu „Zvezdin vojnik“ o Gobeljiću izuzetno biranim rečima govorili su trener Vladan Milojević, trener golmana Dušan Gašić i kapiten Vujadin Savić. Svi složeni u oceni da je reč o pozitivnoj ličnosti, koja, ispostaviće se, ima i neostvarenu želju.
Za Gobeljića ne postoji primarna pozicija. Meni, kao treneru, drago je što je Marko polivalentan igrač, to znači da može da odgovori svim zahtevima u datom trenutku“, počinje priču Milojević, podsetivši da ga zna iz perioda kad je nosio dres kraljevačke Slobe i davao golove na terenima Prve lige Srbije. „Poseduje dobre ofanzivne i defanzivne karakteristike, dobro se služi obema nogama, ima dobru percepciju igre. Što je dobro, jer ima dosta fudbalera naučenih da igraju na jednoj strani, zbog čega se loše snalaze na drugoj, jer su pokreti drugačiji. Srećan što imam oružje u imenu Gobeljić. Suvo zlato! Omogućava vam da izvršite takozvane „unutrašnje“ izmene, menjate sistem tokom utakmice“.

Izabrane vesti

Tokom jeseni Gobeljić je „šetao“ sa jedne na drugu stranu terena. Bio desni, pa levi bek. A opet je stigao da se ubaci pred protivnički kazneni prostor i igru oplemeni brojkama (šest golova, tri asistencije).
„Nije ni njemu lako... Zahtevno je kad se menjaju pozicije, osećaš se pomalo nelagodno pošto ne znaš šta ti je pravo mesto. Baš iz razloga što ima lepezu polivalentnosti ne zna se koju poziciju tačno pokriva. U Napretku je igrao „visoko“, u sistemu 3-5-2, lider je ove generacije, a da nam je potreban golman, prvi bi rekao da će braniti. Uvek je satvljao tim ispred sebe, što u kolektivnom sportu ima veliku vrednosti“.

Toliku da ga šef struke vidi i dresu državnog tima.
Najviše mu odgovara pozicija desnog bočnog igrača. Gobeljić poseduje veliki potencijal i iskristraliće se pozicija u budućnosti. Reč je o reprezentativnom kalibru. Možda je rešenje da bude desni bek najjače selekcije“, kaže Vladan Milojević.

Marko Gobeljić i Vujadin Savić

Kapiten Vujadin Savić nastavlja da veze pohvale na Markovu adresu.
Odlično se snalazi na obe pozicije. Na levom beku je više posvećen defanzivi, ostaje na našoj polovini i odgovorniji je. Kad igra desno, voli da se pojavljuje u sredini, što je dokazao velikim brojem golova“, podseća Zvezdin štoper, uz napomenu da je tokom prošlogodišnjih priprema u Turskoj Gobeljić jednom bio čak i u srcu odbrane. „Bolje neka ide na beka, da ne bude na mojoj poziciji, da mi ne pravi konkurenciju. Šalu na stranu, Gobelja je čudo, bilo gde da ga stavite odradi posao. Možda bolje da ne igramo zajedno, jer kad se pogledamo, počnemo da se smejemo, pa bi bilo neozbiljno da predstavljamo tandem štopera“.

Savić hvali Gobeljićev smisao za igru i posvećenost timu i otkriva...
Neostvarena želja mu je da brani. Hteo je na proslavi titule, protiv Voždovca, da stane među stative, ali nije imao hrabrsti da pita šefa. Ne znam da li bi mu dozvolio. Inače, mislim da je Bufonu vreme da ide u penziju, čim ga je Gobelja savladao. Šalim se, naravno“, smeje se Vujadin Savić.

FOTO: Star sport


tagovi

FK Crvena zvezdaMarko GobeljićVujadin SavićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara