Ćavi Simons (©Reuters)
Ćavi Simons (©Reuters)

Sa ovakvom odbranom nemaju šta da traže protiv Lajpciga! Simons i Baumgartner slomili kičmu Dortmundu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.23. | 20:42

Borusija gotovo ceo meč sa igračem manje, autogol Bensebainija i mali milion grešaka... I pored svega toga mogla do boda u nadoknadi

Nema stvari koju odbrana Dortmunda nije u stanju da uprska. Ako je neko i živeo u uverenju da nije tako, shvatio je posle odlučujućeg kola Bundeslige protekle sezone kada je Borusija ispustila salataru na Vestfalenu i predala je u ruke Bajerna.

Toliko puta je Milionere koštala loša defanziva, neretko su porozni do bola, a odluke odbrambenih igrača potpuno neshvatljive. Sa takvom poslednjom linijom nemaju šta da traže protiv Bavaraca ili Bajer Leverkuzena, koji pod Ćabijem Alonsom radi poput švajcarskog sata, pa ni protiv Red Bul Lajpciga. Nije ni tim Marka Rozea konstantan, ali ima igrače sposobne da sednu na kičmu suparniku i slome je – 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Dortmundova odbrana nizala je greške, a sve je počelo od Tome Menijea. Umesto da raščisti, samo je usmerio loptu i blago je usporio. Izleteo je Lois Openda kao metak pred švajcarskog golmana Gregora Kobela, bila bi to kolosalna šansa da nije bilo starta Matsa Humelsa. Pokosio je napadača Lajpciga na ivici šesnaesterca. Isprva je sudija pokazao na belu tačku, međutim, posle konsultacije sa video-tehnologijom doneo je odluku da nema najstrože kazne.

Ali, ostao je crveni karton za Matsa Humelsa. Veliki hendikep za Borusiju Dortmund. Ima muke i kada je kompletna da sačuva gol, kamoli kada je sa igračem manje u polju. Isključenje iskusnog štopera umnogome je doprinelo da konačan ishod ne bude nepovoljan po Milionere, no daleko od toga da je to bio jedini kiks.

Ubrzo je usledio novi, pa još jedan...

Sredinom prvog poluvremena Rami Bensebaini je u želji da interveniše matirao Gregora Kobela. Autogol! Alžirac je spakovao loptu u svoju mrežu i zapravo jedan od retkih – ako ne i jedini danas – dobar potez nekog od igrača iz poslednje linije koje je Edin Terzić poslao na teren bio je pogodak Niklasa Zilea. Ubacivanje iz kornera nije prošlo, zato jeste ponovni centaršut Julijana Branta. Pronašao je na drugoj stativi štopera, koji je šansu dobio umesto Džejmija Bejno Gitensa nakon što je Mats Humels zaradio crveni karton.

Dao je nadu Borusiji Dortmund u nadoknadi prvog poluvremena, a i u drugom je zamalo iščupao bod domaćinu. Izolovan slučaj Borusijine odbrane.

Ako je kod prve pogrešio Rami Bensebaini, kod narednog je ispala kompletna odbrana. Izgubljena lopta na sredini, Kristof Baumgartner je provozao dvojicu... Šetao se i Ćavi Simons kroz kazneni prostor, uputio udarac ka Gregoru Kobelu, zaustavio je to švajcarski golman, ali je Baumgartner naleteo iz drugog plana.

Besneo je Marko Rojs, teško mu je palo sve što se dešavalo, no iako je Dortmund bio inferioran u većem delu derbi susreta, lako je mogao do boda. Kada je Jusuf Poulsen na dodavanje Emila Forsberga u prvom minutu nadoknade zatresao mrežu, Edin Terzić je komandovao totalnu ofanzivu: svi u napad!

I isplatilo se. Julijan Brant je namestio i drugi gol, Niklas Filkrug oživeo je nade domaćina. Krenuo je napred i Gregor Kobel, kampovala je Borusija u kaznenom prostoru Lajpciga i – nije izvukla bod. Bomba Niklasa Zilea prohujala je pored stative zahvcaljujući dobrom bloku.

BUNDESLIGA – 14. KOLO

Petak

Hofenhajm - Bohum 3:1 (2:0)

/Mašović 32ag, Kramarić 43, Bebu 76 - Pasijensija 90/

Subota

Ajntraht Frankfurt - Bajern Minhen 5:1 (3:1)

/Marmuš 12, Ebimbe 31, 50, Larson 36, Knauf 60 – Kimih 44/

Hajdenhajm - Darmštat 3:2 (1:0)

/Šopner 42, Mainka 69, 71 - Škarke 52, Maloni 60ag/

Union Berlin - Borusija Menhengladbah 3:1 (1:0)

/Foland 24pen, Holerbah 50, Kaufman 75 - Plea 77/

Verder Bremen - Augzburg 2:0 (1:0)

/Štark 39, Dukš 65/

Volfzburg - Frajburg 0:1 (0:0)

/Gregorič 74/

Borusija Dortmund - RB Lajpcig 2:3 (1:1)

/Bensebaini 32ag, Filkrug 90+3 - Zile 45+6, Baumgartner 54, Poulsen 90+1/

Nedelja

15.30: (2,95) Štutgart (3,60) Bajer Leverkuzen (2,45)

17.30: (2,40) Keln (3,50) Majnc (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Borusija DortmundRB LajpcigBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara