(AFP)
(AFP)

Sa Valjadolidom ispao u Segundu, ali Viljareal ne mari za to: Paćeta novi trener Podmornice

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 02:19

Nakon odluke da razreši dužnosti Kikea Setjena, klub s Madrigala pronašao neočekivano rešenje za mesto novog šefa struke

Licitiralo se prethodnih dana s brojnim dobro poznatim licima. Odskakao je Đulen Lopetegi, a stidljivo se pominjao legenderni Raul. Činilo se da će klupu Viljareala zadužiti neko renomirano ime, ali je Žuta podmornica iznenadila odlukom da se opredeli za stručnjaka koji je prethodne sezone ispao iz Primere, završivši na 18. mestu s Valjadolidom. Hose Roho Martin, poznatiji kao Paćeta, novi je trener Viljareala, a ugovor s osvajačem Lige Evrope iz 2021. potpisao je do kraja tekuće sezone.

Nije se na stadionu La Keramika igrao dovoljno kvalitetan fudbal tokom avgusta i početka septembra, a ceh loših rezultata platio je Kike Setjen, premijernim otkazom u najvišem rangu španskog fudbala u ovoj sezoni. Samo tri boda iz četiri kola, uz mršav učinak u finišu prethodne sezone, naterali su upravu Viljareala da posegne s novim opcijama za užareno mesto trenera. Izbor je pao na Paćetu, kom će ovo biti deseti klub u poslednjih 14 godina. Ne bismo puno pogrešili, ako 55-godišnjem stručnjaku pripišemo epitet pravog fudbalskog globtrotera, pošto je u jednom delu trenerske karijere radio čak i u tajlandskom Račaburiju i Poljskoj Koroni.

Izabrane vesti

Skrasio se Paćeta ipak u domovini poslednjih godina, a u prethodne dve sezone vodio je Valjadolid. Najpre je klub s Hose Zorilje uveo u Primeru 2022, ali je usledio novi korak unazad proletos. Žurilo se Viljarealu s izborom novog trenera dok traje reprezentativna pauza, pa ga je možda na prvi pogled brzopleto izabrao u liku Paćete, ne želeći da čeka na nekog s bogatijom biografijom.

Vredi istaći i da je novi trener Viljareala imao solidnu igračku karijeru u španskim okvirima. Nastupao je po pet sezona za Espanjol (1994-1999) i Numansiju (1999-2004).

Šansu da debituje na klupi petoplasiranog tima u Primeri iz prošle sezone, Hose Roho Martin imaće 17. septembra kada na Madrigal stiže Almerija, koja je u još goroj formi sa samo jednim bodom iz četiri kola.




tagovi

ViljarealKike SetjenPaćeta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara