Fudbaleri Škendije imaju novog trenera (© Reuters)
Fudbaleri Škendije imaju novog trenera (© Reuters)

Šaćiri u Škendiji

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.04.22. | 19:50

Strelac legendarnog gola ponovo u makedonskom fudbalu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Legenda makedonskog fudbala Artim Šaćiri vraća se u makedonski fudbal i biće na čelu šampiona, Škendije. Nekadašnji reprezentativac imenovan je za privremenog trenera tetovskog kluba, a na kraju sezone će dobiti novu ulogu, delovaće sa direktorske pozicije.

Izabrane vesti

Posle odlaska Bruna Akrapoviča, rukovodstvo Škendije odlučilo je da Šaćiri bude imenovan za vršioca dužnosti šefa stručnog štaba, a pomagaće mu Burhan Emrulai. Šaćir je po završetku sezone neće ostati na klupu klubu iz Tetova, ali će biti deo uprave, gde će raditi kao sportski direktor.

Šaćiri važi za jednog od najboljih makedonskih fudbalera u istoriji. U igračkoj karijeri jednu sezonu nosio je dres Škendije (2007/08), a 2012/13 bio je i predsednik tetovskog kluba. U trenerskoj karijeri vodio je i albanske ekipe Kuks i Fljamurtari.

Šaćiri je kao fudbaler postigao najbolji gol u istoriji makedonske reprezentacije, kada je direktno savladao Dejvida Simena iz kornera u meču protiv Engleske u Sautemptonu u 2002. i poslao ga u reprezentativnu penziju.

Piše: Martin Tanaskovski


tagovi

fudbal MakedonijaMakedonijaMakedonija 1Škendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara