Sad postaje zanimljivo! Bokina petarda raznela Alijancu, Everton obradovao Flamengo i strašni Migel Borha (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.05.18. | 10:03

Imamo nove učesnike osmine finala Kopa Libertadoresa

Boka Juniors nije izneverila krcatu Bombonjeru i nastavlja takmičenje u Kopa Libertadoresu! Gigant iz Buenos Ajresa sa zemljom je sravnio peruansku Alijancu rezultatom 5:0 (4:0) i zahvaljujući Palmeirasovoj rutinskoj pobedi nad Juniorom iz Kolumbije sa 3:1 obezbedio drugo mesto u Grupi H.

Bila je Boka, istina, na pragu šokantne eliminacije posle tri utakmice bez pobede i samo dva osvojena boda u tom periodu. Ali, Boka je pokazala sirovu moć onda kada je sve bilo okrenuto protiv nje. A Alijanca je mogla samo da posmatra kako velikan gazi.

Izabrane vesti

Istina, tako je i bilo. Već u 12. minutu Edvin Kardona iskoristio je dobru asistenciju izuzetno raspoloženog Kristijana Pavona, koji je na ovom meču gotovo košarkaški delio dodavanja za golove i na kraju ih je imao četiri! U prvom poluvremenu čak - tri.

Prvo za Kardonu, onda za Franka Fabru nekoliko trenutaka kasnije, da bi potom razigrao i Ramona Abilu u 34. minutu za fantastičan pogodak posle lob udarca. Nekoliko momenata pre odlaska na odmor Kardona je uspeo da nađe Abilu i potpiše bruku peruanskog sastava. Ali, ni to nije bilo sve. Samo što su se igrači dva tima zagrejali za drugi deo utakmice, Pavon je proigrao Bokinog sina Karlosa Teveza, koji je poslao projektil pod prečku i tako naterao Bombonjeru da eksplodira u slavlju!

Palmeiras ništa nije prepustio slučaju, pa je Junior isprašio s rutinskih 3:1 (0:0).

Doduše, imali su navijači Boke razloga da strepe, jer uporedo sa onim što su mogli da vide od svojih miljenika - brazilski gigant nije uspeo da probije barijeru Juniora u prvom delu utakmice. Pobeda je tim iz Kolumbije slala u drugi krug.

Ali, na Alijanc Parku ukazao se odlični Migel Borha i sa tri pogotka poslao Junior u niži rang takmičenja - Kopa Sudamerikanu. Golovi su padali u 52, 60. i 69. minutu. Pitanje je, opet, kakav bi konačni rezultat bio da je štoper gostiju Harlan Barera iskoristio penal u ranoj fazi drugog poluvremena. Ovako, slabu utehu Junioru doneo je Teofilo Gutijerez.

Baš kao i Boka i Flamengo je morao da čeka poslednji voz kako bi obezbedio prolaz dalje.

Domaći tim savladao je ekvadorski Emelek rezultatom 2:0 (0:0) i tako došao do razlike koju trećeplasirani Santa Fe više ne može da stigne. A za sve je zaslužan Flamengov inspirisani vezista Everton Ribeiro, koji je pogocima na startu i kraju drugog poluvremena odlučio pitanje pobednika. Prvi je bio prava majstorija - sa ivice kaznenog prostora, iz slobodnog udarca, u golmanov ugao. 

KOPA LIBERTADORES

Boka Juniors - Alijanca 5:0 (4:0)
/Kardona 12, Fabra 20, Abila 34, 42, Tevez 55/

Flamengo - Emelek 2:0 (0:0)
/Ribeiro 48, 90+2/

Palmeiras - Junior 3:1 (0:0)
/Borha 52, 60, 69/

Foto: Action Images


tagovi

Kopa LibertadoresKarlos TevezEdvin KardonaFlamengoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara