Matija Popović (©ACMonza)
Matija Popović (©ACMonza)

Sada i zvanično: Matija Popović u Monci!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 14:27

Bivši fudbaler Partizana konačno ima novi klub...

Četvrtak je, izgleda, dan za rešavanje sudbina srpskih fudbalera. Posle Nemanje Matića, novu sredinu pronašao je Matija Popović. Od danas, posle nekoliko nedelja neprestanih spekulacija i zvanično…

Monca je predstavila talentovanog srpskog fudbalera i tako stavila tačku na jednu od najdužnih transfer saga januarskog prelaznog roka. Kako je prethodnih dana najavljeno, klub iz Lombardije biće usputna stanica doskorašnjem članu Partizana na putu do Napulja, budući da će se u Monci do kraja sezone privikavati na Seriju A i na leto pridružiti aktuelnom prvaku Italije sa kojim je dogovorio ugovor na pet sezona.

Izabrane vesti

Otkako je postalo poznato da neće potpisati profesionalni ugovor sa Partizanom, oko Matije Popovića su počeli da obigravaju veliki klubovi svesni njegovog potencijala. Prvi korak je napravio Milan i praktično se dogovorio sa 18-godišnjim ofanzivcem, ali su se Rosoneri potom distancirali jer im se nisu dopali zahtevi i stav fudbalerovih agenata koji su na svoju ruku organizovali put u Milano. Vratio se potom u priču Mančester Siti, koji je i prethodno pokazivao interesovanje, spekulisalo je da su i u Bajernu vrlo dobro upoznati sa Popovićevim kvalitetima, ali je na kraju pobedu odneo Napoli.

Mada prvobitan plan nije bio da Popović iskustvo stiče u Monci, već u Frozinoneu, samo što su popularni Kanarinci napravili previd, smetnuvši sa uma da nemaju slobodno mesto u timu za igrača izvan Evropske unije. Zbog toga se na zvaničnu potvrdu čekalo još nekoliko dana, dok se nije ponudila rešenje Monca, koja je prethodno i Milanu na isti način bila spremna da izađe u susret.







tagovi

MoncaMatija PopovićZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara