Marselo Galjardo (©Reuters)
Marselo Galjardo (©Reuters)

Saga je gotova: Marselo Galjardo ostaje u River Plejtu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 18:00

Odbio ponudu da vodi reprezentaciju Urugvaja

Dani radosti za navijače River Plejta. Tačno pre spremne velike proslave povodom osvajanja titule prvaka Argentine stigla im je vest kojoj su se nadali: Marselo Galjardo ostaje trener crveno-belih!

Trofejni stručnjak, koji se ranije pominjao i kao kandidat za novog trenera Barselone, imao je na stolu ponudu da postane novi selektor Urugvaja. Primamljivo, izazovno, pogotovo posle sedam godina na klupi Rivera. Možda je vreme za promenu, za neke nove ciljeve...

Izabrane vesti

Ipak, pritisak navijača, čelnika kluba, cele argentinske javnosti zaljubljene u River su presudili. Galjardo je danas na konferenciji za medije objavio da će ostati u klubu još najmanje godinu dana.

Poslednjih nekoliko dana je bilo jako teško za mene, jer nisam mogao da se izolujem, da prekinem da radim. Pre nekoliko nedelja sam rekao da je došao trenutak da posle sedam i po godina razmislim šta i kako dalje, da sagledam celu situaciju. Najvažnije je bilo da uzmem malo vremena, da sagledam šta je najbolje za ovu instituciju u kojoj smo. Istina je da nisam imao previše vremena, ali sam odlučio da ostanem u River Plejtu još godinu dana“, rekao je Galjardo na konferenciji.

Šef struke novog prvaka Argentine je istakao da nije vagao ponude sa strane, iako ih je bilo.

Imao sam ponude, ali ih nisam ni saslušao. Zahvalan sam što sam imao više opcija na stolu, međutim, dok god imam važeći ugovor i nisam slobodan, nisam želeo ni da razmatram druge mogućnosti“.

Objasnio je Galjardo da je jako teško otići iz kluba kakav je River Pejt.

Ne može se tek tako otići iz Rivera. Klub je večan, mi smo svi prolazni. Naiđu vremena i kada ne zavisi sve od vas, ali dok god imam mogućnosti da biram, biram da ostanem. I tako sam izabrao zato što tako osećam. Ne bih ostao čisto zbog trofeja, svega što smo osvajali. Ostajem zato što to želim“, naglasio je Marselo Galjardo.

Za sedam i po godina na klupi crveno-belih Galjardo je osvojio dva puta Kup Libertadores, jednom Sudamerikanu, tri puta Rekup Sudamerikanu, titulu prvaka Argentine, tri Kupa Argentine, dva Superkupa Argentine... 


tagovi

Marselo GaljardoRiver PlejtArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara