Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Salah: Nisam rođeni golgeter, završnicu dugujem Spaletiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 13:17

Tokom boravka u Romi Egipćanin je konstantno radio sa Italijanom na unapređenju tog segmenta

Četiri sezone Mohamed Salah već nastupa u Liverpulu i od samoh dolaska na Enfild počeo je da se porfiliše kao jedan od najboljih igrača Premijer lige. Brzina u kombinaciji sa ubitačnom egzekucijom donela mu je 119 golova na 192 utakmice za Redse. Ali bez jedne trenerske figure teško da bi Egipćanin uspeo da obori rekord Premijer lige i u jednoj sezoni i to debitantskoj postigne 32 pogotka.

(7,75) Itumbijara (4,20) Atletiko Gojanense (1,40)

Izabrane vesti

Ostavio je iza sebe Kristijana Ronalada, Alana Širera, Luisa Suareza krilni napadač Liverpula nepunih godinu dana nakon što je stigao iz Rome za 50.000.000 evra. Tamo ga je brusio Lučano Spaleti.

"Morao sam da radim na završnici jer nisam rođen kao golgeter. Nisam postizao previše golova u Bazelu. Zatim sam bio u Čelsiju, Fjorentini, Romi. U Rimu sam radio sa gospodinom Spaletijem i skoro svaki dan, posle treninga, ostajali bismo na terenu i samo usavršavali moju završnicu. Čak sam u dvorištu ispred kuće napravio poligon na kojem sam vežbao završnicu. Ako naporno radite, rezultati će prirodno doći", prisetio se Salah.

Ove sezone je na 25 pogodaka u svim takmičenjima, dobar deo došao je sa bele tačke, ali sve to neće biti dovoljno Liverpulu za odbranu šampionske titule. Možda ni za plasman u Ligu šampiona. Doduše, puleni Jirgena Klopa i dalje mogu da se nadaju peharu Lige šampiona pošto su se našli među najboljih osam. Salah ipak, još nije odlučio da produži ugovor koji ističe 2023. godine.

"Nadam se da ću igrati fudbal još mnogo godina, zašto da ne. Niko ne zna šta će se dogoditi u budućnosti. Možda jednog dana zaista odem u Španiju", zagonetan je ostao Egipćanin.


tagovi

Mohamed SalahLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara