(©Reuters)
(©Reuters)

Salah šalje Ajaks u Ligu Evrope, Napoli po terenu peva, pleše i sve redom pobeđuje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.10.22. | 22:52

Spaletijev tim i dalje maksimalan, protiv Rendžersa upisao petu pobedu – 3:0

Gotovo je za Ajaks. Na proleće će najverovatnije igrati u Ligi Evrope, pošto zaista ove sezone nije pokazao kvalitet igre vredan prolaza među 16 najboljih timova Lige šampiona.

Poslednja slamka za sastav iz Amsterdama koji sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi Dušan Tadić bila je varijanta u kojoj bi pobedio Liverpul, pa se nadao povoljnom spletu okolnosti u poslednjem kolu. Ali, Crveni sa Ostrva su se potrudili i to ne naročito ubedljivom igrom, da zatvore i ta poslednja vrata Holanđanima. Prespavao je Liverpul 40 minuta utakmice, a onda odmah ubacio u petu brzinu i pregazio Kopljanike – 3:0.

Izabrane vesti

Pred poslednje kolo dve nepoznanice koje su ostale je ko će kao prvi, a ko kao drugi u osminu finala. Napoli će doći na Enfild sa kapitalom od 4:1 sa „Maradone“ i u startu je mnogo bliži da ostane na čelu grupe. I druga, ko će u Ligu Evope, ali Ajaks ide u Glazgov sa prednošću od 4:0 iz prvog duela sa Rendžersom i baš čudo bi moralo da se dogodi pa da Škoti to nadomeste i preuzmu treće mesto.

Ajaks je dobro otvorio utakmicu, već u 3. minutu Tadić je sa levog boka, gde je večeras igrao, otvorio akciju koju je slalomom kroz šesnaesterac završio Berghujs, ali je lopta pogodila stativu. Imao je Berghujs i dva dobra šuta posle toga, pretio je Sančez, ali najbolju priliku promašio je reprezentativac Srbije. Bio je Tadić u 36. minutu na desetak metara od gola, imao je Aleksandera-Arnolda i Alisona ispred sebe i pogodio je – beka Liverpula.

Tek posle pola sata gosti su se setili da bi valjalo da nešto i oni odigraju. Tri minuta pre poluvremena Henderson je poslao fantastičan pas spoljnom ka Salahu, a ovaj jednako umešno usmerio loptu u gol Ajaksa. Samo dva minuta kasnije odigrao je Liverpul spektakularnu akciju u trilingu Robertson – FirminoNunjez, a ovaj poslednji je umesto mreže pogodio stativu.

U istom ritmu nastavili su Crveni na startu drugog dela i ekspresno su bili svaku nadu domaćinu da može do preokreta. Najpre je Nunjez glavom posle kornera povisio na dva razlike, da bi Eliot posle prelepog dodavanja Salaha zakucao loptu pod prečku za 3:0 u 52. minutu.

Rutinski je Liverpul sačuvao ubedljivu prednost, a priliku da upiše svoj drugi nastup u Ligi šampiona, sa dosta većom minutažom nego na debiju (jedan minut) dobio je potencijalni srpski reprezentativac Stefan Bajčetić, koji je igrao u poslednjih dvadesetak minuta.


Napoli ostaje jedan od hitova Lige šampiona ove sezone. I posle petog kola ostao je sa maksimalnim učinkom – 15 bodova. Večeras je na „Maradoni“ pao Rendžers i to za samo 16 minuta igre – 3:0. Uz to, na klupi su bili Kvarachelija, Aguiza, Osimen...

I samo baš težak poraz u poslednjem kolu u Liverpulu mogao bi da ga skine sa prve pozicije u grupi. Prema svemu do sada pokazanom, Spaletijev tim je potpuno zaslužio da bude pobednik grupe.

Junak meča bio je Đovani Simeone koji je postigao oba gola za Napolitance. Pogosi su pali na vrlo sličan način, centaršutevima s boka iz dubine, prvi s desne, drugi s leve strane. Prvi je „namestio“ De Silvestri, a Simeone je nogom poentirao, dok je kod drugog asistirao Rui, a špica italijanskog sastava je realizovao šansu glavom.

Mogao je Napoli i do trećeg gola u 22. minutu, međutim, topovski udarac Ndombelea sa 17 metara je umalo polomio prečku. Golman Rendžersa sa nije ni pomerio s mesta.

Tek u poslednjih 15 minuta su probali Škoti da nešto urade, imali su akciju-dve, napravili opasnost ispred šesnaesterca Napolija, ipak, bez konkretne prilike ili gola.

Mnogo bolje su Policajci igrali u drugom delu, a obrukao se Morelos u 67. minutu, kada je sa peterca, pred praznim golom, promašio ceo fudbal.

Izgledalo je da Napoli nema želju da se iskida zarad još nekog gola, ali mreža Škota se svakako još jednom zatresla. Prvi gol u karijeri u Ligi šampiona postigao je štoper Estigard udarcem glavom posle kornera, za konačnih 3:0.


LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

Sreda

GRUPA A

Napoli - Rendžers 3:0 (2:0)

/Simeone 11, 16, Estigard 80/

Ajaks - Liverpul 0:3 (0:1)

/Salah 42, Nunjez 49, Eliot 52/



tagovi

Glazgov RendžersNapoliLiga šampionaAjaksDušan TadićStefan BajčetićLiverpulMohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara