Noa Okafor
Noa Okafor

Salcburg pronašao zamenu za Minamina: Bazelu 8.000.000 za Okafora

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 11:41

Švajcarci su u finansijskim problemima i možda će morati da prodaju

Takumi Minamino je otišao u Liverpul za 10.000.000 evra, Salcburg je krenuo po zamenu i izgleda ju je pronašao u Bazelu. Nakon što je švajcarcki Blik juče objavio inicijalnu vestu, lokalni Salcburg Narihten je danas dobio potvrdi, pa i cenu. Red Bulov austrijski klub spreman je da Bazelu plati 8.000.000 evra za Nou Okafora.

Ne zna se doduše kakav će biti odgovor iz Bazela, pa ni od samog igrača. Međutim, Bazel, što baš i nije karakteristično za taj klub, trenutno finansijski ne stoji najbolje. Dva puta mu je već izmakla Liga šampiona i oseća se to i na budžetu. Kad nema para, trpe i rezultati, pa ni 19-godišnji Okafor nije kategorički protiv selidbe u Salcburg, koji u očima fudbalskog sveta sve više raste. Samo ovo januara prodao je Minamina Liverpulu, a Erlinga Halanda Borusiji za 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Red je da nešto i vrati u igrački kadar. Baš pre neki dan su produžili i ugovor sa Karimom Adejemijem, kojeg stručnjaci smatraju jednim od najvećih evropskih talenata u klasi 2002. Morali su da požure, jer je Barselona želela da iskoristi to što je Adejemi imao klauzulu po kojoj je mogao da ode za 10.000.000 evra. Sad je ona izbrisana iz ugovora i Salcburg je bezbedan.

Okafor je novi cilj. Kao i Minamino, igrao uglavnom po levom krilu, veoma je brz i voli da ulazi u središte igrališta. Tu se otprilike i završava spisak njihovih sličnosti, pošto oni koji su ih više gledali kažu da se radi o sasvim drugačijem tipu igrača.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara