Beriša postiže gol (©Reuters)
Beriša postiže gol (©Reuters)

Salcburgu stigli pokloni za praznike, Lokomotiva ga častila zimovanjem u Evropi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 20:48

Red Bul razbio Nikolićev tim - 3:1

Izreka kaže da nije svaki dan Božić, ali za ekipu Red Bul Salcburga je malo poranio. I to su pokloni stigli Austrijancima usred Moskve. Ulogu Deda Mrazeva nosili su igrači Lokomotive, koji su neverovatnim, amaterskim greškama počastili goste pobedom i verovatno plasmanom u prolećnu fazu jednog od dva evro kupa

Evropsku misiju sa Lokomotivom Marko Nikolić će, kako stvari stoje, završiti naredne nedelje. Imale su Mašinovođe priliku da obezbede plasman u Ligu Evrope, ali su doživele težak poraz pred svojim navijačima u Moskvi od direktnog konkurenta Salcburga – 3:1.

Izabrane vesti

Sada su Crveni bikovi na trećem, a Lokomotiva je pala na četvrto mesto. I u poslednjoj rundi će igrati protiv Bajerna u Minhenu, a to zaista nije teren na kojem bilo ko može da računa na „vađenje“.

Tri boda ima Lokomotiva posle pet kola, nema nijednu pobedu, te Marko Nikolić nije uspeo, iako je imao lepu priliku, da nadmaši rezultate koje je ostvario njegov prethodnik na klupi moskovskog kluba Juri Sjomin.

Nije imao Nikolić ni sreće, jer na nekoliko igrača nije mogao da računa zbog povreda i korona virusa. Ali, što se tiče dela koji je viđen na terenu, tu na sreću ne može da se žali. Salcburg je bio zaista bolji tim, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je postigao oba gola, a mogao je i koji više.

Trebalo je nekih 15 minuta gostima da pohvataju konce i onda su pregazili Lokomotivu sa svih strana. Briljirao je Mergim Beriša, koji je postigao oba gola, dok mu je jedan, prvi, poništen posle VAR asistencije, zbog opravdanog ofsajda.

Pitanje je samo da li je i prvi priznati gol Salcburga postignut iz nedozvoljene pozicije. Sudije su pregledale sve VAR kamere i priznale pogodak, iako bi se golim okom reklo da je napadač austrijskog šampiona bio nekih pola koraka u ofsajdu.

Ozbiljno je brljala odbrana Lokomotive, a pogotovo se obrukao nekadašnji srpski reprezentativac Slobodan Rajković, koji je kod drugog gola dva puta loše udarao loptu i na kraju spremio svom timu mat iz dva poteza, koji je dovršio Beriša pogotkom za 2:0. Zahvalnost je brzo stigla Rajkoviću, pošto je zamenjen u poluvremenu sa još dvojicom saigrača.

Probali su Moskovljani nekim munjevitim napadom odmah na startu drugog dela da uhvate Salcburg na pogrešnoj nozi, da se brzim golom vrate u igru. Imali su šanse, nisu ih iskoristili, a kada su se Austrijanci sabrali, ponovo su oni postali opasniji tim i lakše stvarali nove prilike za pogodak.

A, onda u poslednjih 10 minuta potpuni rusvaj na terenu. Lokomotiva je golom Mirančuka iz penala smanjila u 79. minutu na 2:1, došlo je do koškanja između igrača dva tima, zagrajala je i publika, koja se probudila sa nadom makar u izjednačenje. Ali, čim je Salcburg krenuo s centra, Murilo je napravio neverovatnu grešku, prodao loptu na centru i okliznuo se, otvorio gostima autoput do gola, a Adejemi ga je iskoristio – 3:1.

Potpuno pomračenje svesti odbrane Lokomotive desilo se pet minuta pre kraja, kada je i golman Giljerme krenuo sa gola, pa izgubio loptu, ali Patson Daka nije uspeo da sa 16 metara pogodi potpuno prazan gol.

Ostalo je još kolo do kraja, ali Lokomotivi je ostala samo puka teorija kako može do trećeg mesta...

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

GRUPA A

Lokomotiva – RB Salcburg 1:3 (0:2)

/Mirančuk 79p - Beriša 28, 41, Adejemi 81/

21.00: (2,05) Atletiko Madrid (3,45) Bajern (3,60)



tagovi

Lokomortiva MoskvaRed Bul SalcburgMarko NikolićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara