Slavlje fudbalera Spartaka posle preokreta, © Star sport
Slavlje fudbalera Spartaka posle preokreta, © Star sport

Šamar pred kup! Filip Stevanović spreman za Zvezdu, a Nemanja Nikolić za Partizan (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.06.20. | 18:15

Parni valjak zaribao u Subotici, iako je dvaput vodio – 2:3

Obrazi bride, misli se roje. Mada mu ni rezultat, ni igra nisu po volji, možda može Savo Milošević da nakrivi kapu posle gostovanja u Subotici. Četiri dana pred okršaj sa Crvenom zvezdom dobio je opciju više u manevru, jer mu je pred očima zasvetlucao biser u liku Filipa Stevanovića dokazavši da je spreman za polufinale Kupa Srbije, istovremeno se ukazao Nemanja Nikolić kao potencijalno rešenje u napadu za narednu sezonu, pošto je pozajmljeni špic gospodario terenom i ako ništa drugo bacio u razmišljanje struku i čelnike da ima potencijal za povratak u Humsku 1.

Bez obzira što je dvaput vodio, Parni valjak je proklizao na severu države i pretrpeo prvi poraz u takmičarskim mečevima posle pola godine (početkom decembra u Beogradu ga tukao Napredak), automatski napravio lošu uvertiru za duel sa večitim rivalom za svega četiri dana, ali je u neuspehu od Spartaka Ždrepčeve krvi (2:3) dobio snažne argumente da je 17-godišnji krilni vezista naredni veliki projekat kluba, a da je prošlog leta otpisani centarfor zaslužio drugu šansu. Obojica su postigla po dva gola i ukrasila meč posle kojeg više razloga za trenutno zadovoljstvo ima Vladimir Gaćinović. Posle dva debakla u prvenstvu i kupu (0:4) njegov tim je u 28. superligaškom kolu doakao favoritu i opalio mu šamare, taman da ga razbudi pred najvažniji meč do kraja takmičarske godine.

Izabrane vesti

U golgeterskom obračunu jednog talenta i jednog dokazanog igrača neukrotivogh temperamenta slavio je Nikolić, mada je potez utakmice izveo njegov klupski kolega, Stefan Denković, sredinom drugog dela prošetao se pored statične odbrane gostiju i godinu i kusur pošto je minijaturama zavio u crno-bele u crno i nametnuo im dane nespokoja pred polufinale kupa. Spartaku pobeda znači na psihološkom planu, jer je potvrdio da mu je mesto u plej-ofu, da nije bilo krajcovanja prvenstva, dok je Partizan ostao na samo dva koraka prednosti u odnosu na Vojvodinu i sleduje mu neizvesnost i kad je reč o odbrani „kote dva“ u finišu borbe za bodove. Uz međusobni duel sa Lalama za dve sedmice u Novom Sadu.

Partizanu kao da se nije igralo na severu države. Bio je psihički odustan, trom, neprepoznatljiv i samo je povremeno pokazivao ofanzivni potencijal. U prvom delu posebno motivisan bio je Filip Stevanović, valjda u nameri da dokaže kako mu nije mesto na klupi. Prošle sedmice je dao gol Mladosti, a danas se duplom porcijom preporučio Miloševiću za prvih 11 u sredu. Najpre golčinom iz slobodnog udarca već u uvodu meča, zatim duplim pasom sa Umarom Sadikom i laganom egzekucijom za ukupno osmi pogodak ove sezone. Igrao je Fića umesto Lazara Markovića i poprilično mu ugrozio status u susret okršaju sa Zvezdom.

Najveći je problem za goste što se čini kao da Stevanović nije imao s kim da igra. Ili da oni koji su bili na terenu nisu pokazali spremnost da budu na maksimalnom broju obrtaja. Pogotovo u odbrani, koja je delovala bušna kao sito, mada se ni fudbaleri manevra (doduše bez Natha i Markvovića) nisu proslavili smislenim akcijama. Iako su imali prednost stečenu u prvom delu, crno-beli su u drugom delovali pogubljeno i jasno se videlo da ih zanima samo sreda. O tome svedoči činjenica da se Stefan Denković ponašao kao na korzozu i okrenuo utakmicu. 

I pre šetnje 29-godišnjeg krila kroz odbranu Partizana, Spartak je bio spremniji, otresitiji, konkretiji. Rečju – bolji. Iako su mu nedostajala čak četiri prvotimca – jedan se čak danas ženio – Plavi golubovi su pokazali da su visokoletači, uprkos tome što su prethodno dvaput pretrpeli debakl u okršajima sa favoritom. Predvodio ih je Nemanja Nikolić, sveprisutan na terenu, koji je ne samo dao dva gola, nego je ogolio mane odbrane gostiju, a sebi podigao akcije pred eventualni povratak u Humsku. Nikolić je na ramenima nosio pola Partizana, odigravao iz prve, pucao iz svih pozicija, hrabrio saigrače i pokazao plemenitost u kakvu su se pre dve godine, kad su ga anažovali, zaljubili na crno-beloj strani Topčiderskob brda.

Uz to je imao pratnju. Sjajnog Denkovića, brzonogog Srećkovića, neumornog Marčića, na trku sa Asanom i Sadikom spremnog Vidovića, pa i kad je ušao Suma i nekoliko puta im napravio čarlamu, igrači Spartaka su znali kako da izdrže nalete favorita. I obore ga. Zasluženo.

-------------------------------------------------------

SUPERLIGA, 28. KOLO

SPARTAK ŽDEPČEVA KRV – PARTIZAN 3:2 (1:2)

/Nikolić 29, 59, Denković 69 - F. Stevanović 12, 44/

Subotica

Gradski stadion

Sudija: Zoran Širok

Žuti karton: Vidaković, Denković, Urošević (Spartak Ždrepčeva krv), Pavlović, Brežančić (Partizan)

Spartak Ždrepčeva krv: Dokić, Dunđerski, Vidaković, Bjelović (od 46. Šormaz, od 90. Baić), Vidović – Maričić, Ivanović - Srećković (od 79. Jovanović), Urošević, Denković (od 94. Vujanović) – Nikolić. Trener: Vladimir Gaćinović.

Partizan: Stojković – Miletić (od 73. Smiljanić), Ostojić, Pavlović, Brežančić – Zdjelar (od 46. Suma), Šćekić – F. Stevanović, L. Pavlović, Asano (od 59. Lakčević, od 77. Vitas) – Sadik (od 59. Sadik). Trener: Savo Milošević.

SUPERLIGA, 28. KOLO:

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

/Jovanović 55 - Lukić 6pen, Silađi 66, Zec 83/

 Voždovac - Napredak 1:0

/Janković 75/

Subota

Javor - Vojvodina 1:3 (0:0)

/Zvekanov 82 - Zukić 56 i 68, Jevremović 80 ag - Zvekanov 83/

Spartak - Partizan 3:2 (1:2)

/Nikolić 29, 59, Denković 69 - F. Stevanović 12, 44/

Crvena zvezda - Radnik 4:1 (2:1)

/Pankov 30, Babić 38, Radulović 85pen, Simić 90 - Makarić 24/

21.00: (1,35) Čukarički (4,90) Inđija (9,50)

Nedelja

15.00: (1,65) Mladost (3,70) Mačva (5,70)

17.00: (1,30) Radnički Niš (5,70) Rad (9,00)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Nemanja NikolićStefan DenkovićFilip StevanovićFK PartizanSpartak Subotica

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara