Startna postava Udinezea protiv Frozinonea (©Reuters)
Startna postava Udinezea protiv Frozinonea (©Reuters)

Samardžić i Udineze preživeli, Empoli u nadoknadi preko Rome do opstanka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 22:57

Poslednje kolo tragično po fudbalere Frozinonea, koji će u Seriju B

Salernitana je odavno prežaljena, uoči poslednjeg kola znalo se i da će Sasuolo u niži rang, a zajedno sa njima u Seriju B seli se Frozinone. Svega dva minuta delilo je debitanta u Seriji A od ostanka u najjačem rangu italijanskog fudbala, ali je u Toskani usledio dobar napad Empolija, povratna lopta Kanselijerija za Nijanga i snažan šut nekadašnjeg napadača Milana ispod ruke Mileta Svilara za 2:1 u trećem minutu nadoknade. I opstanak u društvu najboljih.

Dakle, Empoli se spasao preko Rome, a poslednju slamku uhvatio je i Udineze, koji je kao gost pobedio direktnog rivala u borbi za opstanak, Frozinone sa 1:0. Junak ekipe srpskog reprezentativca Lazara Samardžića postao je Kinan Dejvis zbog pogotka u 76. minutu. Da nekadašnji đak Aston Vile nije bio snalažljiv na glavom spuštenu loptu Lorenca Luke, tim iz Udina ostao bi na bod iza Frozinonea, odnosno pao bi u zonu ispadanja. Ovako, imaće Samardžić priliku da i naredne sezone igra u Seriji A, ukoliko uopšte i ostane na Friuliju.

Izabrane vesti

Evo i kako izgleda poredak Serije A otpozadi: Salernitana 17 bodova, Sasuolo 30, Frozinone 35, Kaljari 36, Empoli 36, Udineze 37, Leče 38...

Veliko iznenađenje napravio je gol Embajea Nijanga, mada nakon nešto ranije danas ostvarene pobede Atalante nad Torinom (3:0) nije bilo lako igračima Danijelea De Rosija da izađu na teren. Tim iz Bergama izgurao ih je iz Lige šampiona i poslao u Ligu Evrope, pa su fudbaleri Vučice indisponirani i bez mnogo energije izašli na teren u Toskani.

Svega pet golova ove sezone dao je Marko Arnautović u dresu Intera, od toga tri u Seriji A, a večeras je protiv Verone iskusni napadač bio dvostruki strelac. U 10. minutu za vođstvo, pa u nadoknadi prvog poluvremena za izjednačenje na 2:2. Taj rezultat je i ostao do kraja, ali bodovi u ovoj utakmici ništa bitno nisu menjali. Inter je odavno proslavio povratk titule, dok su u Veroni slavili opstanak u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Mnogo zanimljivije od samog rezultata i ishoda meča jeste podatak da je u finišu sezone proradio 35-godišnji napadač iz Austrije. U poslednje tri utakmice Arnautović je dao tri gola i pokazao da su povrede koje su ga često mučile ove sezone prošlost, te da će spreman dočekati Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Selektor Ralf Rangnik uvrstio ga je na širi spisak od 29 igrača, što je izgleda motivisalo Arnautovića da pokaže da je to bila dobra odluka. Večerašnji učinak protiv Verone bio mu je prvi put da je dao dva gola u jednoj utakmici od septembra 2022, kada je nastupao za Bolonju u prvenstvenom remiju sa Specijom, takođe 2:2.

Možda je Arnautovićevo samopouzdanje napunila i vest koja se tokom dana pojavila na portalima Interovih navijača, a u kojoj se navodi da klub neće pritiskati iskusnog napadača da pronađe drugi klub iako u Milano dolazi Medi Taremi. Arnautović svakako ima ugovor na još godinu dana, ali se zbog sličnih karakteristika špica iz Irana pominjalo da bi mogao da napusti Inter ovog leta. Navodno su u rukovodstvu italijnskog šampiona zadovoljni Arnautovićevim zalaganjem kada nije povređen i neće ga požurivati da ode, već će ga pustiti da sam odluči.

Naravno, potencijalni transfer 35-godišnjaka rođenog u Beču zavisiće i od ponude zainteresovanog kluba, jer u Interu žele da dobiju makar polovinu od 10.000.000 evra koje moraju da plate Bolonji za dolazak Marka Arnautovića.

SERIJA A – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Kaljari - Fjorentina 2:3 (0:1)

/Dejola 64, Mutandva 85 - Bonaventura 39, Gonzalez 89, Artur 90+13pen/

Petak

Đenova - Bolonja 2:0 (1:0)

/Malinovski 13, Vitinja 59/

Subota

Juventus - Monca 2:0 (2:0)

/Kjeza 26, Aleks Sandro 28/

Milan – Salernirtana 3:3 (2:0)

/Leao 22, Žiru 27, Kalabrija 77 – Simi 64, 89, Sambija 87/

Nedelja

Atalanta - Torino 3:0 (2:0)

/Skamaka 26, Lukman 43, Pašalić 70p/

Napoli - Leče 0:0

Empoli - Roma 2:1 (1:1)

/Kanselijeri 13, Nijang 90+3 - Auar 45+1/

Frozinone - Udineze 0:1 (0:0)

/Dejvis 76/

Lacio - Sasuolo 1:1 (0:0)

/Zakanji 60 - Viti 66/

Verona - Inter 2:2 (2:2)

/Noslin 16, Suslov 37 - Arnautović 10, 45+1/



tagovi

UdinezeSerija ALazar SamardžićInterMarko Arnautović

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara